Ploeger staat op groen. Luchtdicht isoleren

Ploegers warehouse staat op groen. Groen vanwege het duurzame karakter van het gebouw. Maar ook op groen voor nieuwe klanten. Organisaties en ondernemers die, net als wij, bezig zijn met innoveren en verduurzamen. Voor onszelf, de wereld waar wij op leven en voor uw economische belangen.

Het duurzame warehouse is in aanbouw. We isoleren alles zo goed als maar kan om energie te besparen. Zo merken we binnen zo min mogelijk van de klimaatschommelingen van buiten. Meer weten of benieuwd naar de mogelijkheden vooropslag van uw producten in ons nieuwe warehouse? Neem contact met ons op.

“Warmte weg laten lopen is verlies van energie. Daarom zorgen we ervoor dat alle kieren dichtgemaakt worden”

Mark van der Horst, uitvoerder (namens Dijkham Bouw) op de bouwplaats van Ploeger Logistics

Warmtecamera
De wanden zijn gemaakt van extreem duurzame sandwichpanelen. Er zit een isolerende schuimlaag tussen de metalen binnen- en buitenkant. Doordat panelen nooit honderd procent op elkaar aansluiten, ontsnapt er altijd nog wat lucht (dus ook warmte) via onzichtbare kieren. Warmte weg laten lopen is verlies van energie. Daarom zorgen we ervoor dat alle kieren dichtgemaakt worden. Omdat ze zo klein zijn, is met het blote oog niet altijd te zien waar ze zitten. Daarom speuren we de kieren op met behulp van een warmtecamera. Als er een ‘lek’ gevonden wordt, zorgen we dat deze grondig geïsoleerd wordt. Uiteraard werken we daarbij met ISO-gecertificeerd materiaal.

Controle
Zodra wij klaar zijn met isoleren, testen we of ons werk goed is gedaan. Hoe we dat doen? Dit proces is vergelijkbaar met het opspeuren van een lek in een fietsband of luchtbed. Je ziet waar de lucht ontsnapt door de band of het bed eerst op te pompen. Zo werkt het eigenlijk ook met het controleren van de isolatie in ons nieuwe en duurzame warehouse.

Druk meten
Dat gaat als volgt: we sluiten alles in het warehouse af. Vervolgens pompen we lucht in het gebouw via de voordeur. Omdat de lucht nauwelijks kan ontsnappen, komt het gebouw onder druk te staan. Op de drukmeter zien we precies hoe langzaam de druk daalt. Als het goed is, daalt dit twee keer langzamer dan bij een regulier gebouw. Ook dat is BREEAM Outstanding!

Inspiratie
Wij inspireren hoe u waarde toevoegt aan uw product of proces door bewuster om te gaan met vervoer, verpakken, opslaan en nog veel meer. Is verduurzamen ook een wens in uw organisatie, graag gaan we met u in gesprek over de mogelijkheden en uw behoeften voor een efficiënte logistieke of transportoplossing.

Duurzame logistiek gaat over de hele keten. Dus vanaf de producent tot de eindgebruiker. In dit proces dringt Ploeger de uitstoot zoveel mogelijk terug. Maar we zorgen ook dat we verspilling minimaliseren. U voegt waarde toe als u kiest voor duurzame logistieke oplossingen bij Ploeger.

 

 


 

 

Overzicht