Ploeger Logistics verzorgt sinds medio dit jaar de opslag van de goederen van Premium Petfood Brands uit Harderwijk. De handelsonderneming in diervoeding koos het warehouse van Ploeger Logistics na een zorgvuldige selectie. Koen Bruinenberg, officemanager bij Premium Petfood Brands: “De korte lijnen en de snelle informatievoorziening vanuit het transport- en warehousemanagementsysteem van Ploeger zorgen ervoor dat onze logistieke operatie efficiënt verloopt.”

Professionele aanpak
De handelaar in diervoedermerken als Smølke, Rodi en Raw4Dogs vond in Ploeger Logistics de ideale partner. Bruinenberg: “We werkten al meerdere jaren samen met Ploeger Logistics als het gaat om transport. Met hun fijnmazige distributienetwerk in de Benelux waren de ervaringen al positief. De professionele aanpak die je ziet bij hun transport, komt terug in hun warehousingactiviteiten. Ze gaan grondig te werk, analyseerden onze behoeftes en kwamen met een maatwerk-oplossing die aansluit bij ons profiel.Maatwerk
De toevoeging van warehousing naast de distributie is een mooie aanvulling die past bij de groei-ambities van Ploeger. Jeroen de Bruin, Key Accountbeheerder bij Ploeger: “De komende jaren willen we groeien met klanten in groupagetransport en logistieke activiteiten. Premium Petfood Brands past daar perfect bij. We hebben het EDI-systeem van Premium gekoppeld aan ons WMS- & TMS-systeem waardoor we Premium  strak op de hoogte te houden van bijvoorbeeld order statussen en levertijden. Dat soort maatwerkoplossingen, daar maken we ons bij Ploeger graag sterk voor.”

Logistieke operatie
Premium Petfood Brands laat haar leveranciers alle goederen direct afleveren bij Ploeger Logistics, waar ze ingeslagen worden in het warehouse. Premium Petfood Brands stuurt vervolgens de orders van haar klanten naar Ploeger Logistics, die de bestellingen middels orderpicking verzendklaar maakt. Koen Bruinenberg: “Wij hebben klanten in de hele Benelux, met kleinere en grote zendingen. Juist dan is het handig om korte communicatielijnen te hebben en snel over informatie te beschikken. Snel schakelen voor een efficiënte logistieke operatie is ons gezamenlijke uitgangspunt.” Premium Petfood Brands gebruikt zo’n 600 palletplaatsen in het warehouse van Ploeger Logistics in Harderwijk.