Ploeger neemt BREEAM Outstanding warehouse in Harderwijk in gebruik

Ploeger Logistics heeft op 9 juli 2018 haar nieuwe BREEAM Outstanding warehouse in Harderwijk in gebruik genomen. Dit unieke en extreem duurzame warehouse staat op het industrieterrein Lorentz III. Afgelopen januari startte de bouw, in zes maanden tijd is 10.300 m² opslagcapaciteit neergezet. Daarmee komt de totale opslagcapaciteit van Ploeger op 35.000 m², verdeeld over twee locaties. Adwin Ploeger, directeur bij Ploeger Logistics: “Duurzaamheid en de behoeften van onze klanten vormden de aanleiding voor deze uitbreiding. De komende jaren bouwen we samen met onze klanten verder aan integrale logistieke oplossingen.”

Op de locatie van het nieuwe warehouse is op termijn nog ruimte voor 15.000 m² extra opslagcapaciteit. Het nieuwe complex is, in samenwerking met RHS Real Estate Partners, ontwikkeld door Wijori Vastgoed B.V. en zal in haar beleggingsportefeuille worden opgenomen.

Het nieuwe warehouse is direct in gebruik genomen


Extreem duurzaam

Het label BREEAM Outstanding vraagt een flinke investering in duurzaamheid. Het nieuwe warehouse is daarom gebouwd zonder gasaansluiting, heeft een warmtepompinstallatie, een zeer hoge isolatiewaarde en slimme led-verlichting. Adwin Ploeger: “De lijst met energiebesparende maatregelen is nog veel langer. Overal waar we energie kunnen besparen, doen we dit. Nog dit jaar worden er een groot aantal zonnepanelen op de speciaal verzwaarde dakconstructie geplaatst, waardoor we qua energievoorziening eigenlijk onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. We zijn blij dat we op deze manier maximaal scoren op duurzaamheid en innovatie, twee sleutelbegrippen in ons bedrijf.”

"Gezien het economische klimaat en de ontwikkelingen bij onze opdrachtgevers verwachten wij een toenemende vraag naar warehousecapaciteit." Adwin Ploeger, directeur bij Ploeger Logistics

Toekomst
De bouw van dit warehouse is niet de enige uitbreiding die Ploeger wil realiseren. “In Harderwijk beschikken we nu over twee locaties, op steenworp afstand van elkaar. Gezien het economische klimaat en de ontwikkelingen bij onze opdrachtgevers verwachten wij een toenemende vraag naar warehousecapaciteit. Hier spelen wij graag op in en daarmee versterken we onze supply chainpositie in warehousing, groupage vervoer en dedicated vervoer”, aldus Adwin Ploeger.Naast deze twee locaties heeft de logistiek dienstverlener nog diverse standplaatsen, verspreid door Nederland.

Soepel bouwtraject
Bronsvoort Blaak Architecten uit Amerongen was verantwoordelijk voor het architectonische ontwerp van het warehouse, waarin ook kantoorruimte en crossdock-faciliteiten zijn opgenomen. De aannemer, Dijkham Bouw uit Nijkerk, kijkt terug op een soepel verlopen bouwtraject. Dijkham-projectleider Mark van der Horst: “Afgezien van de strenge vorst aan het einde van de winter is de bouw van dit warehouse heel voorspoedig verlopen. De planning was strak, maar dankzij goed projectmanagement en goede partners hebben we alle tussentijdse doelen én de geplande opleverdatum gehaald.”

Overzicht