Garden Impressions: succes met containerconcept

Vijf jaar geleden ontwikkelde Garden Impressions het all-in concept. ‘Detaillisten bestellen nu direct grotere partijen bij onze fabrieken en het centraal magazijn in China. Dat levert flinke kortingen op. Wij verzorgen ook het complete transport. Tijdens het tuinseizoen volgen dan nog slechts
de nabestellingen die wel vanuit Swifterbant komen. Die moeten bijna altijd razendsnel worden geleverd. Als een mooi weekeinde op stapel staat, kopen mensen immers op vrijdag een parasol’, legt Ludwig uit.

Dit betekent dat vanuit Swifterbant de kleinere orders worden afgeleverd die op het laatste moment zijn binnengekomen. ‘De servicegraad van Ploeger is hoog. Ze hebben bovendien de flexibiliteit en creativiteit om snel met oplossingen te komen’, aldus Ludwig. Ploeger transporteert de tuinmeubelen van Garden Impressions naar Nederland, België en Duitsland en incidenteel elders in Europa. Een nieuwe stap voor Garden Impressions is e-commerce. ‘Wij leveren onder meer aan Neckermann en Wehkamp. Je ziet momenteel dat mensen ook voor tuinmeubelen steeds meer het internet afstruinen. Ze willen de spullen dan snel binnen. Wij verwachten daarom dat we steeds meer rechtstreeks aan particulieren gaan leveren vanuit ons magazijn in Swifterbant. Ook daarbij is de logistiek essentieel.

Overzicht