Kwaliteitsbeleid Ploeger Logistics beloond

Harderwijk, 29 december 2014 – Op 18 december ontving Ploeger Logistics verlenging van de HACCP-certificering. Deze verlenging kwam tot stand na een driedaagse audit door certificeringsbureau ECAS. Ronald Bos, verantwoordelijk voor kwaliteitsbeleid binnen de organisatie, is trots dat Ploeger de nieuwe certificering zonder minpunten mocht ontvangen. “Dit onderstreept nog eens extra dat de onze processen en de uitvoering goed op orde hebben, iets waar klanten op kunnen vertrouwen.”
 
Driedaagse audit
Ronald Bos, manager wagenparkbeheer, inkoop & facilitair bij Ploeger: “In december hebben we totaal drie audits gehad. Op deze dagen bezochten de auditors de verschillende vestigingen en namen zij steekproeven om te kijken of onze systemen goed op orde zijn. Zo onderzochten zij bijvoorbeeld onze voedselopslag, de manier waarop onze medewerkers omgaan met hygiëne en veiligheid, de traceerbaarheid van de voorraden en de kwaliteit van ons wagenpark. Al met al dus een zeer uitgebreide audit, ik ben trots op onze medewerkers en onze werkwijze. Deze hercertificering zonder minpunten garandeert onze klanten voedselveiligheid.”
 
Voedselveiligheid
Bij voedsel staat de veiligheid altijd vooraan. Daarom zijn de eisen voor certificering zeer streng. Zo is het controleren van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid van belang, maar zeker ook de registratie. Ploeger Logistics werkt met een helder en inzichtelijk systeem waarop snel terug te zien is wat de temperatuur en luchtvochtigheid op een specifiek moment was. Daarnaast zijn al deze meetinstrumenten geijkt zodat de meetgegevens altijd betrouwbaar zijn. Ronald Bos: “Wij weten van alle producten in onze opslag altijd waar ze zijn. Die traceerbaarheid is cruciaal, bijvoorbeeld als een product wordt teruggeroepen door de producent. Dit is in de HACCP-audit ook uitgebreid gecontroleerd.”
 
Belangrijke certificering
“Klanten in de foodsector stellen als eis dat wij deze certificering hebben”, vertelt Ronald Bos. “Het is voor hen een zekerheid dat Ploeger de kwaliteit van hun producten waarborgt. Daarom is deze nieuwe certificering van groot belang om voor bestaande foodklanten te blijven werken en in de toekomst nieuwe klanten uit deze sector te verwelkomen.” 

Overzicht