Ploeger bouwt "mini-TMS" voor Bakkersland

Ploeger Logistics, Peter Appel Transport en Post Kogeko hebben met de hulp van ICT-adviseur Jan Vieveen een mini-TMS voor Bakkersland gebouwd.

Hoe breng je data uit één ERP-, twee boordcomputer- en drie TMS-systemen zo bij elkaar dat meerdere partijen gelijktijdig en last minute kunnen plannen, de klant de leveringen live kan volgen en bovendien een sluitende emballageregistratie krijgt? Dat was de vraag waarvoor onder meer de transportbedrijven zich zagen gesteld.

Met 18 bakkerijen die dagelijks meer dan 1.000 supermarkten en winkels voorzien van een breed scala aan vers gebakken brood en banket, is Bakkersland een grote speler in de bakkerswereld. De distributie doet de ambachtelijke bakker niet zelf. "We werken samen met Ploeger, Peter Appel en Post Kogeko, die elk voor een vaste groep bakkerijen de distributie verzorgen", vertelt Piet Smarius, logistiek manager bij Bakkersland. "Zij beleveren alle winkels van maandag tot en met zaterdag tussen 6.00 en 8.00 uur. Ook op zondag vinden nog zo'n 200 à 300 leveringen plaats."

Omdat het aflevertijdstip zo'n kritische factor is, vroeg Smarius zijn logistieke partners om een actueel zicht op de uitvoering van de ritten. "Als er een probleem is bij een levering willen we een winkel 's morgens tijdig kunnen bellen om uit te leggen wat er aan de hand is", licht Smarius toe. Ook wil hij met up-to-date informatie en een sluitende emballageregistratie kosten besparen. ICT-adviseur Jan Vieveen kreeg de schone taak deze wensen in één ICT-oplossing te gieten.

 

Overzicht