Ploeger bouwt BREEAM Outstanding warehouse in Harderwijk

Harderwijk, 13 december 2017 – Ploeger Logistics gaat flink uitbreiden in Harderwijk. Op het industrieterrein Lorentz III verrijst de komende maanden een nieuw en duurzaam warehouse, wat voldoet aan de BREEAM Outstandingsnorm. Deze normering valt in de hoogste duurzaamheidscategorie, klasse 5. De eerste paal gaat begin januari de grond in, op 1 juli volgend jaar wordt de eerste fase van de nieuwbouw opgeleverd. Adwin Ploeger, directeur bij Ploeger Logistics: “Deze nieuwbouw is voor ons een strategische investering. Er ontstaat een sterk en duurzaam toekomstperspectief voor Ploeger. Deze uitbreiding past binnen onze groeiambities voor de komende jaren. Vanuit deze locatie kunnen we opdrachtgevers nog beter ontzorgen met integrale logistieke oplossingen.”

 

 

De uitbreiding van het warehouse van Ploeger Logistics verrijst op steenworp afstand van de huidige locatie in Harderwijk. Bronsvoort Blaak Architecten uit Amerongen is verantwoordelijk voor het architectonische ontwerp van het warehouse. In het warehouse komt ook een unit met kantoorruimtes en crossdock-faciliteiten. Met de nieuwbouw vergroot Ploeger haar supply chainpositie in warehousing, groupage vervoer en dedicated vervoer.

BREEAM Outstanding

Twee belangrijke sleutelbegrippen bij Ploeger zijn duurzaamheid en innovatie. Op het hoofdkantoor in Harderwijk, op de diverse standplaatsen in het land en in het wagenpark zijn duurzaamheid en innovatie leidend. “We willen graag toonaangevend zijn in de logistieke sector. Daarom kiezen we er heel bewust voor om een warehouse neer te zetten dat voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen. BREEAM Outstanding betekent dat we maximaal scoren op meerdere onderdelen, onder andere energieverbruik, gezondheid, materialen en productiviteit”, aldus Adwin Ploeger. Het nieuwe complex is, in samenwerking met RHS Real Estate Partners, ontwikkeld door Wijori Vastgoed B.V. en zal in haar beleggingsportefeuille worden opgenomen.

Kansen

Ploeger is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een stabiel en financieel gezond familiebedrijf. De kans om een mooie grondpositie op het industrieterrein Lorentz III te verwerven, greep de Harderwijkse logistiek dienstverlener met beide handen aan. De gemeente Harderwijk heeft aangegeven blij te zijn met de uitbreiding van Ploeger én met het feit dat Ploeger voor Harderwijk behouden blijft. Dat zorgt voor werkgelegenheid en Ploeger past als bedrijf perfect in het ondernemersklimaat binnen de gemeente.

Toekomstgericht

Op de uitbreidingslocatie verrijst in 2018 een warehouse van 10.300 m². Daardoor ontstaat een extra warehousecapaciteit van 16.000 palletplaatsen. Op de nieuwe locatie is op termijn mogelijkheid voor een verdere uitbreiding van 15.000 m², waardoor in totaal een tweede logistiek centrum ontstaat met in totaal 25.000 m² extra warehousecapaciteit voor Ploeger.

 

Lees hier de casestudy over BREEAM Outstanding bij Ploeger Logistics.

 

Overzicht