Ploeger Logistics bestaat 75 jaar

 

 

 

 

 

 

 

Harderwijk, 11 juni 2013 – Ploeger Logistics in Harderwijk bestaat dit jaar 75 jaar. “Een mooi moment om bij stil te staan, ook in deze nieuwe economische werkelijkheid zijn dit hoogtepunten voor ons bedrijf”, aldus Adwin Ploeger, directeur bij de Harderwijkse logistiek dienstverlener. Op 8 juni trapte het familiebedrijf haar jubileumjaar af met alle medewerkers tijdens een gezellige familiedag.

Al 75 jaar
De jaarlijkse familiedag van Ploeger had dit jaar een extra feestelijke tint. Naast de familiedagactiviteiten voor de medewerkers, hun partners en kinderen wilde Ploeger een bijzonder moment delen. De eerste twee auto's gesierd met het speciale jubileumlogo werden onthuld: 'Al 75 jaar' zijn de woorden die het logo sieren. "Een prestatie om trots op te zijn", aldus de algemeen directeur. In het komende jubileumjaar staan diverse activiteiten gepland zowel voor de klanten als voor de medewerkers.  Uiteraard siert het jubileumlogo alle uitingen, is er een jubileumuitgave gemaakt van het relatiemagazine Newsbox en volgt er eind dit jaar nog een relatiedag. “Dit jubileum mag je niet ongemerkt voorbij laten gaan”, aldus Adwin Ploeger. “Vanwege de huidige economische werkelijkheid willen we dit jubileum vieren op een wijze die aansluit bij deze tijd.” 

Trots
Adwin Ploeger staat nu aan het roer: “De gemoedelijke sfeer die binnen ons familiebedrijf heerst, is al die jaren de rode draad geweest. Natuurlijk, er is in die 75 jaar enorm veel veranderd. Terugkijkend ben ik trots op ons bedrijf, dat we samen met alle medewerkers en klanten uitgegroeid zijn tot een logistiek dienstverlener die als regisseur geïntegreerde oplossingen biedt aan onze opdrachtgevers.”

Historie
In 1938 startte Ploeger een melkhandel in Barneveld. De fabrieksmelk werd van de ene naar de andere fabriek gereden. In 1967 kwam de tweede generatie aan het roer. Jaap Ploeger verkocht de melkhandel en ging zich volledig toeleggen op het transport, met één chauffeur op de loonlijst. “Mijn vader was zelf de tweede chauffeur. Het bedrijf groeide, met name het binnenlandvervoer nam toe. Daarnaast ging het bedrijf zich toeleggen op warehouse en op- en overslagactiviteiten. De functie van transporteur veranderde richting logistiek dienstverlener, een lijn die we nog steeds hanteren. In 1980 verhuisden we  van Barneveld naar Harderwijk, waar we in 1989 al onze activiteiten samenbrachten op één locatie.”

Toekomstige groei
Ploeger heeft sinds de start in de jaren ’30 een flinke groei doorgemaakt. Ook richting de toekomst heeft de logistiek dienstverlener volop ambities voor expansie. Mede dankzij de sterke focus, professionalisering en het bieden van hoge kwaliteit contract vervoer en contract logistiek heeft Ploeger flinke stappen gezet richting de toekomst.

Over Ploeger Logistics
Ploeger Logistics ontzorgt klanten in de food en non-food branche door voor hen regisseur te zijn op het gebied van contract logistiek en contract vervoer. Ploegers logistieke concepten zijn op maat gemaakt en worden op excellente wijze uitgevoerd. In haar werkzaamheden streeft de logistiek dienstverlener naar een goede balans tussen innovatie, duurzaamheid en resultaat. Het familiebedrijf heeft ruim 275 medewerkers en beschikt over 160 vervoerseenheden. Bij het distributiecentrum in Harderwijk staat in totaal circa 25.000 m² warehouse.

 

Overzicht