Ploeger Logistics investeert in nieuwste boordcomputers

Harderwijk, 17 maart 2015 – Sinds begin dit jaar is Ploeger Logistics gestart met het vervangen van alle boordcomputers in haar wagenpark. Met de nieuwe oplossing wil de logistiek dienstverlener het inzicht voor en de dienstverlening richting klanten optimaliseren en chauffeurs uitdagen en trainen om energiezuinig te rijden. Ronald Bos verwacht dat in het eerste kwartaal alle ruim 180 vrachtwagens zijn voorzien van dit nieuwe systeem.

“Natuurlijk biedt deze oplossing van Trimble Transport & Logistics vele voordelen voor onze klanten, zij profiteren maximaal van de nieuwe boordcomputers. Via onze webportal hebben opdrachtgevers direct inzicht in de bezorgtijd en de inhoud van hun levering, maar ook inzage in laad- en levertijden. Daarmee geven we als logistiek dienstverlener ons streven naar operational excellence nog verder vorm”, vertelt Ronald Bos, manager wagenpark, inkoop en facilitair bij Ploeger Logistics. “Ook de chauffeurs kunnen sneller en efficiënter werken en de navigatie is extreem helder en prettig in gebruik. Daarnaast is de driversscorecard een handige tool. Deze card coacht de chauffeur tijdens de route, als het gaat om remmen en brandstofverbruik”

Meetbaar
Met de nieuwe boordcomputers worden de prestaties van chauffeurs onderling en Ploeger als geheel helder in kaart gebracht. Ronald Bos: “Deze informatie gebruiken we om onze dienstverlening inzichtelijk te maken en processen te optimaliseren. Omdat we big data verzamelen over processen en dus op allerlei plekken in het logistieke proces meten, kunnen we ook heel gericht sturen en finetunen. Bijvoorbeeld door onze chauffeurs te coachen voor de meest milieuvriendelijke rijstijl. Daarnaast krijgen onze klanten meer inzicht door heldere rapportages die we real-time kunnen uitlezen uit de boordcomputers.”

Innovatieve oplossing
Marco Nijssen, accountmanager bij Trimble Transport & Logistics, vertelt over de innovatieve oplossing: “Wij zijn trots dat we deze oplossing in alle vrachtwagens van Ploeger Logistics mogen installeren. Hiermee bereidt het Harderwijkse bedrijf zich voor op de toekomst waarin klanten steeds vaker en nauwkeuriger updates krijgen over hun levering. De nieuwste generatie CarCube werkt prettiger voor chauffeurs vanwege de directe respons van de schermen, snelle processoren, het digitaal uitlezen van bestuurderskaarten en heldere trucknavigatie. Deze navigatie houdt rekening met bijvoorbeeld hoogte- en breedtebeperkingen voor vrachtwagens en maakt een nauwkeurige inschatting van de aankomsttijd. Verder heeft de boordcomputer ook een app voor charters, zodat Ploeger de externe informatiestromen makkelijker kan sturen en beheren.”

Overzicht