Ploeger Logistics ontvangt Lean and Green Star

Harderwijk, 13 november 2013 – Op 12 november 2013 kreeg Ploeger Logistics uit Harderwijk de Lean and Green Star uitgereikt. Ploeger is daarmee één van de 45 koplopers met deze ‘ster’. De Harderwijkse logistiek dienstverlener laat hiermee zien dat het behalen van ambitieuze CO²-doelstellingen haalbaar is en aantoonbare resultaten oplevert. Met het realiseren van de 21,5% CO²-reductie heeft Ploeger de Lean and Green Star-doelstelling behaald. De Star is het vervolg op de eerder behaalde Lean and Green award.

De Lean and Green Star kreeg Ploeger uitgereikt door directeur-generaal Bereikbaarheid Lidewijde Ongering van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Naast Ploeger kregen nog 13 bedrijven de Lean and Green Star tijdens de Innovatie-estafette in de RAI te Amsterdam. De Star is een initiatief van Connekt. Met het programma Lean and Green levert Connekt een concrete en pragmatische bijdrage aan duurzaamheid binnen de logistieke sector.

Koploper
Ploeger is één van de koplopers in Nederland op het gebied van het reduceren van de CO². De logistiek dienstverlener heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Niels de Rooij, business analist bij Ploeger: “Het feit dat we de Lean and Green Star gekregen hebben, is een prachtige bekroning op onze voortdurende aandacht voor CO²-reductie. Dankzij een efficiënte planning, zorgvuldige rijstijlanalyses, goed geschoolde chauffeurs en een jong en zuinig wagenpark blijkt duurzame logistiek voor Ploeger haalbaar. De afgelopen jaren is bewust geïnvesteerd in het  wagenpark en de toepassing van alternatieve brandstoffen. Deze Star is zeker ook een mooi compliment voor het behaalde resultaat door alle Ploeger-medewerkers.”

Blijvende focus
Als logistiek dienstverlener blijft Ploeger zich voortdurend focussen op het reduceren van de CO²-uitstoot. De Rooij: “Wij blijven onze duurzaamheidsambities aanscherpen en gaan voor een tweede Lean and Green Star. In de komende jaren gaan we ons concentreren op verdere optimalisering en daarmee verduurzaming van onze processen. Dat doen we door samen met onze opdrachtgevers slimme logistieke concepten te bedenken. Zo laten we zien dat duurzame logistiek bestaat en haalbaar is!”

Samenwerking
Ploeger heeft recent een logistiek concept uitgedacht in nauwe samenwerking met Kwik-Fit. Het warehouse van de logistiek dienstverlener is omgevormd tot een innovatief bandenhotel, waar 200.000 zomer- of winterbanden kunnen worden opgeslagen. De Rooij: “Kwik-Fit maakte gebruik van acht kleine bandenhotels in het zuiden van het land. Dankzij het bandenhotel bij Ploeger in Harderwijk bespaart Kwik-Fit ruim 350.000 distributiekilometers per jaar. De oorzaak daarvan is simpel: banden worden dichterbij het filiaal opgeslagen en het intracompany-verkeer neemt sterk af.”

Over Ploeger Logistics Het familiebedrijf Ploeger Logistics ontzorgt klanten door voor hen regisseur te zijn op het gebied van contract logistiek en contract vervoer. Al 75 jaar biedt de logistiek dienstverlener haar klanten meerwaarde met logistiek doordachte concepten. Ploegers logistieke en transportconcepten zijn op maat gemaakt en worden op excellente wijze uitgevoerd door ruim 275 professionele medewerkers. In de vestigingsplaats Harderwijk staat naast het hoofdkantoor een warehouse van 25.000 m². In haar werkzaamheden streeft de middelgrote logistiek dienstverlener naar een goede balans tussen innovatie, duurzaamheid en resultaat. Kijk voor meer informatie op www.ploeger.nl.

Overzicht