Ploeger Logistics start grootschalig bandenhotel

Ploeger Logistics start met grootschalig                         bandenhotel in Harderwijk

Kwik-Fit Nederland bv gaat met Ploeger Logistics         meerjarig contract aan
 


 
 

 

Harderwijk, 17 oktober 2013 – Ploeger Logistics opende vorige maand in Harderwijk een grootschalig bandenhotel. Dit hotel is ontstaan dankzij de intensieve samenwerking tussen Ploeger en Kwik-Fit. Kwik-Fit heeft Ploeger gekozen als de nieuwe logistieke partner. Ploeger gaat de opslag en distributie voor de winter- en zomerbanden voor haar rekening nemen. Vanuit Harderwijk bedient Ploeger dagelijks ruim 100 van de 182 Kwik-Fitfilialen ‘boven de rivieren’. Adwin Ploeger, directeur bij Ploeger Logistics: “Wij zijn zeer content met de samenwerking met Kwik-Fit, de afgelopen periode hebben wij alles in werk gesteld om onze dienstverlening naar de klantspecifieke wensen van Kwik-Fit in te richten. Het innovatieve bandenhotel is hier het resultaat van!”


Synergie en duurzaamheid
Tijdens de wisselperiode vóór en na de winter verplaatst Kwik-Fit meer dan twee miljoen autobanden. Door de samenwerking wordt de logistieke service van Kwik-Fit tijdens de bandenwisselperiode verder verbeterd. Paul van der Leer, Director of Logistics van Kwik-Fit Nederland, was nauw betrokken bij de tender: “Kwik-Fit, marktleider op het gebied van autoservice, profiteert met deze samenwerking van positieve synergie-effecten en duurzaamheidswinst. Alleen al de keuze voor de Ploeger-locatie Harderwijk zorgt voor een daling van 350.000 distributiekilometers. Dit levert directe CO2-reductie op.” Kwik-Fit koos voor Ploeger na een uitgebreide tender, omdat de logistiek dienstverlener aantoonbare ervaring heeft op het gebied van warehousing en transportoplossingen. 

Geautomatiseerde logistieke oplossing
Adwin Ploeger, directeur bij Ploeger Logistics in Harderwijk: “Wij zijn natuurlijk zeer content met het winnen van de tender, omdat de logistieke behoefte van Kwik-Fit perfect aansluit op onze kernactiviteiten. Wij leveren Kwik-Fit een bijna volledig geautomatiseerde logistieke oplossing, werken snel, flexibel en betrouwbaar en hebben een warehouse op de juiste plek. De manier van werken bij Ploeger is no nonsens, gericht op duurzaamheid en op het ontzorgen van onze klanten. Kwik-Fit en Ploeger hebben samen gewerkt aan een doordacht en duurzaam logistiek concept, waardoor er een echte win-winsituatie ontstaat.”

Bandenhotel
De synergie-effecten zullen onder andere blijken uit de 75 jaar ervaring die Ploeger heeft met warehousing en transportoplossingen. Ploeger heeft in haar warehouse een bandenhotel opgezet, waardoor de Kwik-Fitvestigingen bediend worden vanuit een gecentraliseerde distributie. Adwin Ploeger: “In het nieuwe bandenhotel komt ook duidelijk de logistieke expertise van Ploeger naar voren. Daarbij komt dat wij samen met de Kwik-Fitvestigingen zorgen voor altijd volle vrachtwagens. Op de locaties leveren we banden en bandensets af, waarna onze chauffeurs wisselsets of bandenkarkassen weer mee terug nemen naar Harderwijk. Die hoge beladingsgraad is efficiënt en duurzaam. Bovendien kunnen de Kwik-Fitmedewerkers zich zo focussen op hun klanten.”

Logistieke uitdaging
2,8 miljoen Nederlandse verkeersdeelnemers wisselen tweemaal per jaar hun banden. Paul van der Leer hierover:  “Gezien de enorme populariteit van winterbanden betekent de wisselperiode een enorme logistieke operatie. Ons huidige bandenhotel is door de aanhoudende groei te klein geworden. Daarom werkten we tot nu toe met acht kleinschalige bandenhotels, verspreid over Nederland. Dat vraagt om een structurele oplossing en daarom starten we nu ons tweede grootschalige bandenhotel. We hebben daarbij gekozen om samen te werken met Ploeger omdat ze de beste oplossing voor onze logistieke uitdaging boden. Verder kunnen we met hun ervaring en expertise ons eigen bandendistributiecentrum in Etten-Leur verder professionaliseren.” 

Over Kwik-Fit
Ruim 30 jaar na de vestiging van Kwik-Fit in Nederland is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste autoserviceketen van Europa met 1.800 servicepunten en 9.000 medewerkers. De vakkundige medewerkers van Kwik-Fit helpen graag elke klant weer snel en veilig op weg; of het nu gaat om het wisselen van autobanden, APK, groot en klein onderhoud, airco of ruitreparatie en -vervanging. Alle activiteiten in Nederland worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk. Nederland telt momenteel 182 Kwik-Fit vestigingen en dit aantal neemt nog steeds toe. In het Verenigd Koninkrijk wordt eveneens gewerkt onder de naam Kwik-Fit. Kwik-Fit maakt onderdeel uit van het Japanse ITOCHU Corporation. Kijk voor meer informatie op www.kwik-fit.nl

Over Ploeger Logistics
Het familiebedrijf Ploeger Logistics ontzorgt klanten door voor hen regisseur te zijn op het gebied van contract logistiek en contract vervoer. Al 75 jaar biedt de logistiek dienstverlener haar klanten meerwaarde met logistiek doordachte concepten. Ploegers logistieke en transportconcepten zijn op maat gemaakt en worden op excellente wijze uitgevoerd door ruim 275 professionele medewerkers. In de vestigingsplaats Harderwijk staat naast het hoofdkantoor een warehouse van 25.000 m². In haar werkzaamheden streeft de middelgrote logistiek dienstverlener naar een goede balans tussen innovatie, duurzaamheid en resultaat. Kijk voor meer informatie op www.ploeger.nl.

 

Overzicht