Certificering

De locaties en het wagenpark van Ploeger voldoen aan de wetgeving en eisen op het gebied van o.a. hygiëne, voedselveiligheid, biologische opslag en duurzaamheid. De certificaten die wij bezitten, zijn:

BRC-certificeringBRC

In 2017 is door MPS-ECAS de BRC-audit uitgevoerd. Ploeger heeft hierbij de A-status behaald. Het BRC-certificaat komt in plaats van het HACCP-certificaat. BRC staat voor 'British Retail Consortium' en is een toonaangevend internationaal standaard op procesniveau op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. 

SKAL-certificering

Met de afgifte van een keurmerk maakt Skal de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument.

Ecovadis Silver Rating

Ecovadis is een MVO analyse die gebaseerd is op drie pijlers: milieu, maatschappelijk en ethiek.

RF-scanning

Dankzij RF-scanning voldoen wij aan alle normen voor traceability en de General Food Law.

SSCC Labeling

Vanzelfsprekend maken wij gebruik van de internationaal geaccepteerde verzendcode SSCC. De Serial Shipping Container Code wordt in de vorm van een barcode aangebracht op pallets, dozen en containers.

Lean and Green Award

Om het beleid kracht bij te zetten, heeft Ploeger een Duurzaamheids- & MVO-programma opgesteld. Dit programma is gebaseerd op vijf punten: Milieu, Kwaliteit, Mens en Maatschappij, Wagenpark en Preventie. Het duurzaamheidsprogramma van Ploeger is in 2011 beloond met de Lean and Green Award van het Programma Duurzame Logistiek. Doordat duurzaamheid een belangrijk onderdeel is van onze bedrijfsvoering, bent u zeker van transport op een milieuvriendelijke wijze.

Lean and Green Star

Op 12 november 2013 kreeg Ploeger Logistics de Lean and Green Star uitgereikt. Ploeger is daarmee één van de 45 koplopers met deze ‘ster’. Ploeger laat hiermee zien dat het behalen van ambitieuze CO²-doelstellingen haalbaar is en aantoonbare resultaten oplevert. Met het realiseren van de 21,5% CO²-reductie heeft Ploeger de Lean and Green Star-doelstelling behaald. De Star is het vervolg op de eerder behaalde Lean and Green award.

terug