Geschiedenis

Het familiebedrijf Ploeger Logistics kent een rijke geschiedenis, die startte in 1938. In dat jaar kocht Willem Ploeger een vrachtwagen voor het transport van melk. De ontwikkelingen stonden niet stil en zijn bedrijf ontwikkelde door tot een onderneming die nationaal allerlei transporten verzorgde. In 1965 nam Jaap Ploeger het stuur in handen en begon met grensoverschrijdend vervoer, een tweede stap richting het Ploeger van nu. 

 

Warehouse

In 1978 opende Ploeger haar eerste warehouse, toen nog in Barneveld. In 1989 verhuisde het bedrijf naar Harderwijk en begon daar haar logistiek- en distributiecentrum. Mede daardoor groeide het bedrijf door naar een middelgrote logistiek dienstverlener. Het is inmiddels half de jaren negentig.

Derde generatie

Het is 2007. Adwin Ploeger nam het roer in handen, daarmee is de derde generatie Ploeger een feit. Met zijn komst werd de focus op het compleet logistiek ontzorgen sterker. Vanzelfsprekend bleef (én blijft) de familiaire cultuur binnen Ploeger de verbindende factor, ook toen in 2010 Ploeger Groep een nieuwe corporate identity kreeg: Ploeger Logistics.

Alles uit handen

Met de stap naar Ploeger Logistics kreeg de vestiging één naam en één uitstraling. In 2012 is hier de slogan ‘Alles uit handen, behalve de controle’ aan toegevoegd. Hiermee is de focus op ontzorgen, waarbij Ploeger regisseert, zichtbaar in alle communicatie.

terug