Duurzaamheid

Duurzaamheids- & MVO-programma

Ploeger Logistics streeft in alle werkzaamheden naar een goede balans tussen innovatie, resultaat en duurzaamheid. Op het gebied van duurzaamheid richt Ploeger zich op ‘duurzaam voordeel’ voor de natuurlijke leefomgeving, de maatschappij, de opdrachtgevers en de eigen organisatie. Het duurzaamheidsbeleid biedt in combinatie met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) winstkansen voor iedereen.

Lean and Green Award

Om het beleid kracht bij te zetten, heeft Ploeger een Duurzaamheids- & MVO-programma opgesteld. Dit programma is gebaseerd op vijf punten: Milieu, Kwaliteit, Mens en Maatschappij, Wagenpark en Preventie. Het duurzaamheidsprogramma van Ploeger is in 2011 beloond met de Lean and Green Award van het Programma Duurzame Logistiek. Doordat duurzaamheid een belangrijk onderdeel is van onze bedrijfsvoering, bent u zeker van transport op een milieuvriendelijke wijze.

Lean and Green Star

Op 12 november 2013 kreeg Ploeger Logistics de Lean and Green Star uitgereikt. Ploeger is daarmee één van de 45 koplopers met deze ‘ster’. Ploeger laat hiermee zien dat het behalen van ambitieuze CO²-doelstellingen haalbaar is en aantoonbare resultaten oplevert. Met het realiseren van de 21,5% CO²-reductie heeft Ploeger de Lean and Green Star-doelstelling behaald. De Star is het vervolg op de eerder behaalde Lean and Green award. 

Milieu

Afvalscheiding en recycling hebben hoge prioriteit voor Ploeger. Daarnaast geven wij inhoud aan thema’s als energiebesparing en brandstofbesparing via een actief wagenparkbeleid en opleidingsprogramma. Alle chauffeurs van Ploeger hebben bijvoorbeeld de cursus ‘Defensief & Zuinig rijden’ gevolgd. Tijdens deze praktijkopleiding lag de focus onder andere op het brandstofverbruik.

Kwaliteit

Alle locaties van Ploeger voldoen aan de normeringen op het gebied van voedselveiligheid. Hierdoor is Ploeger in het bezit van de BRC-certificering. Dankzij de kwaliteitsaudit is aantoonbaar dat Ploeger voedselveilig werkt, wat belangrijk is voor u als onze opdrachtgever. Ook zijn we in het bezit van het Skal-certificaat voor de opslag en het vervoer van biologische producten.

Mens en Maatschappij

Ploeger hanteert een actief scholings- en opleidingsbeleid voor medewerkers. Naast de wettelijk verplichte scholing zet Ploeger eigen initiatieven op. De cursus ‘Defensief & Zuinig rijden’ is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast biedt Ploeger regelmatig stagemogelijkheden voor scholieren en studenten. Op het gebied van sponsoring zet Ploeger zich vooral in voor charitatieve activiteiten.

BRC-certificaat

Sinds 2017 is Ploeger in het bezit van een BRC-certificaat. Tijdens de audit heeft Ploeger de A-status behaald. De BRC-certificering staat voor ‘British Retail Consortium’ en is een toonaangevende internationale standaard op procesniveau op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Dit certificaat wordt erkend door grote retailorganisaties.

Wagenpark

Alle voertuigen van Ploeger voldoen aan de eisen op het gebied van CO2 uitstoot en de Piek-norm voor geluidsvermindering. De voertuigen vervangen we vroegtijdig, voor het einde van de ecologische levensduur.

Preventie

Ploeger stelt jaarlijks een uitgebreide Risico-inventarisatie & Evaluatie (RI&E) op van de werkzaamheden binnen het bedrijf. Ook op het gebied van veiligheid en gezondheid voert Ploeger actief beleid.

Neem contact op

Geïnteresseerd in de maatwerk logistieke concepten van Ploeger? Bent u benieuwd hoe innovatie, duurzaamheid en resultaat binnen ons familiebedrijf uw logistieke proces optimaal ontzorgen? Neem voor een persoonlijk advies contact op met één van onze medewerkers.

 terug