Na de verhuizing in 2001 koos Dunlop Protective Footwear voor de volledige uitbesteding van de warehousing en distributie aan Ploeger Logistics. Albert Weier, COO van Dunlop Protective Footwear: “Ploeger Logistics kan dat veel efficiënter dan dat wij dat zelf kunnen.” Ploeger Logistics verzorgt nu vrijwel alle posities in de supply chain, van warehousing tot groupage en internationaal transport. Hierdoor heeft Dunlop daar geen enkel omkijken naar.

“Ons complete logistieke concept ondersteunt het productieproces bij Dunlop”, vertelt Diede Paauwe, Manager Customer Relations bij Ploeger Logistics. “Dagelijks doen we veel meer dan alleen het transport van A naar B voor Dunlop. Vanaf de productielocatie verzorgen we de logistiek naar ons warehouse. Op basis van de orders die we uit Raalte krijgen, picken we de juiste dozen en zorgen dat deze bij het juiste afleveradres worden bezorgd. Dat doen we op pallet-, colli- en paarniveau en daarnaast voeren wij Value Added Logistics voor Dunlop uit.”

Koppeltrailer
Een concreet voorbeeld van de ondersteuning bij de productie is de koppeltrailer. Ploeger Logistics zorgt dat er iedere dag een nieuwe trailer wordt neergezet waar de laarzen die uit de fabriek komen en naar het warehouse moeten, zo in worden gereden. Handig, omdat de productie direct van de ‘vloer’ af is! De volle trailer gaat naar Harderwijk, wordt gelost en de lading komt in de centrale administratie van Ploeger Logistics én Dunlop. Zo hebben beide partijen altijd inzicht in de actuele voorraadstatus.

Lange termijn
Dat de samenwerking is gericht op de lange termijn, blijkt uit de intensieve samenwerking. Regelmatig wordt de dienstverlening geëvalueerd en bouwt men in gezamenlijkheid het partnership verder uit. Diede Paauwe: “Door samen te investeren in procesoptimalisatie en kwaliteitsverbeteringen krijg je uiteindelijk een oplossing die optimaal meerwaarde biedt voor Dunlop. Zowel in efficiëntie en kosten als in klanttevredenheid. Dankzij deze aanpak werken we al 15 jaar samen en ik verwacht dat daar nog zeker 15 jaar bijkomen.”

Persoonlijke aandacht
Klanten van Ploeger Logistics hebben één aanspreekpunt binnen het bedrijf. Hierdoor regelen ze hun zaken altijd met dezelfde persoon. Op deze manier investeert Ploeger Logistics in een persoonlijke relatie met alle klanten. De relatiebeheerder ontzorgt onze opdrachtgevers op een proactieve manier.

Groupagetransport
Diede Paauwe: “Zodra Dunlop een order krijgt, gaan de tandwielen draaien. Via ons geavanceerde warehouse management systeem weten we snel of de bestelde laarzen op voorraad zijn. We picken de order in ons magazijn en groeperen ze met andere bestellingen en transporten. Tot slot leveren we de order op het juiste moment en op de juiste plaats. Het dagelijkse groupagetransport zorgt dat we altijd met volle vrachtwagens rijden en snel leveren. Dit levert rendementsverbeteringen op daar profiteren onze klanten van.”