Over Ploeger Logistics

Adwin Ploeger Algemeen Directeur

Onze trots, ons familiebedrijf

Hoe we Ploeger zelf zouden omschrijven? Een betrokken, ambitieus familiebedrijf met prachtige logistieke oplossingen. Een organisatie waar volop kansen zijn voor medewerkers en waar resultaat en kwaliteit centraal staan.

“Ploeger is het mooiste bedrijf van Nederland en ik ben trots dat ik daar leiding aan mag geven.”

In gesprek met
Adwin Ploeger

Bij Ploeger hebben we het niet over klanten, maar liever over opdrachtgevers. We doen het samen en hebben elkaar nodig om tot het juiste resultaat te komen. Daarom bouwen we samen aan langdurige partnerships waar gelijkwaardigheid en vertrouwen centraal staan.

“Ik vind het prachtig om samen met mijn mensen te bouwen aan mooie oplossingen voor onze opdrachtgevers.”

Focus, dat is waar we ons de laatste jaren op richten en de komende tijd ook nog zullen blijven doen. We focussen op de dingen waar we goed in zijn, want we geloven dat we daarin het verschil kunnen maken. Voorheen waren we een allround transportbedrijf die door heel Europa reed.

Dit bogen we volledig om tot de solide logistiek dienstverlener die we nu zijn: Een betrokken partner, gespecialiseerd in de Benelux , die waarde toevoegt en beschikt over het juiste DNA. Wat dat juiste DNA inhoudt? Gedreven en toekomstgericht te werk gaan.

“Gezonde ambitie, vertrouwen, respect en waardering. Dat zijn voor mij de belangrijkste pijlers als het gaat om ondernemen.”

Als je met Ploeger in zee gaat, kun je ervan uitgaan dat je te maken krijgt met een gelijkwaardige, betrouwbare partner. Daarom zullen we het ook eerlijk aangeven wanneer er geen match is tussen onze diensten en jullie werkgebied. We willen het namelijk goed doen, of anders helemaal niet. Toch ook wel een tikkeltje Veluwse eigenzinnigheid, maar wij zijn er trots op.

In de toekomst zullen we blijven vasthouden aan de pijlers die we hebben. Natuurlijk willen we jaarlijks een mooie, autonome groei realiseren, maar wel in onze bestaande activiteiten. Waarom dingen erbij bedenken als je goed bent in wat je doet? Wij geloven in onze eigen werkwijze en in onze medewerkers. 

Onze geschiedenis

 • 1938

  Het familiebedrijf Ploeger Logistics kent een rijke geschiedenis, die startte in 1938 als Ploeger Groep. In dat jaar koopt Willem Ploeger een vrachtwagen voor het transport van melk. Beeld je even in: Zo’n heel oud vrachtwagentje met een grote melktank. Nostalgie. De ontwikkelingen staan niet stil en het bedrijf ontwikkelt door tot een onderneming die nationaal allerlei transporten verzorgt.

 • Groupage transport bij Ploeger Logistics

  1965

  In 1965 neemt Jaap Ploeger het stuur in handen. Hij start met grensoverschrijdend vervoer, een tweede stap richting het Ploeger van nu. Het bedrijf groeit mee met de economische groei in de jaren 70 en Ploeger wordt steeds meer een begrip in de regio.

 • 1978

  In 1978 opent Ploeger haar eerste warehouse in Barneveld. In 1989 verhuist het bedrijf naar Harderwijk en begint daar haar logistiek- en distributiecentrum. Mede daardoor groeit ons familiebedrijf door naar een middelgrote logistiek dienstverlener.

 • 2007

  Het is 2007. Adwin Ploeger neemt het roer in handen, daarmee is de derde generatie Ploeger een feit. Met zijn komst wordt de focus op het compleet logistiek ontzorgen sterker. Vanzelfsprekend blijft de familiaire cultuur binnen Ploeger de verbindende factor, ook wanneer in 2010 Ploeger Groep een nieuwe corporate identity krijgt: Ploeger Logistics.

 • 2012

  In 2012 kiest de directie voor nóg meer focus. Focus op hetgeen waar Ploeger goed in is. Van een traditioneel transportbedrijf die door heel Europa rijdt, vormen we ons bedrijf om naar een logistiek dienstverlener. Continuïteit, automatisering en partnerships staan centraal.

 • 2021

  Het is alweer 2021.Ploeger Logistics is uitgegroeid tot een betrokken logistiek partner, gespecialiseerd binnen de Benelux. We leggen de focus op de specialismen waar we goed in zijn en bouwen samen met onze opdrachtgevers aan langdurige partnerships waar gelijkwaardigheid en vertrouwen centraal staan.

 • Ploeger over 10 jaar?

  We houden vast aan de pijlers die we nu hebben, Natuurlijk is het belangrijk om jaarlijks gezonde, autonome groei realiseren, maar wel binnen de bestaande activiteiten. Het is belangrijk om goede oplossingen te bieden zodat de klanten alles uit handen kunnen geven, behalve de controle. Ook blijven we investeren in onze medewerkers zodat deze zich optimaal kunnen ontwikkelen en kunnen functioneren in een tevreden organisatie.

Meer over Ploeger Logistics

Feiten en cijfers

 • 150 voertuigen
 • 325 medewerkers
 • Ruim 100 opdrachtgevers
 • 45.000m2 warehousing
 • 5 standplaatsen


Missie
Wij treden op als dé regisseur voor de gehele supply chain binnen de B2B-markt. Als specialist op het gebied van warehousing, groupage transport BLX, dedicated vervoer en geïntegreerde supply chain oplossingen ontzorgen we al ruim 80 jaar onze relaties met complete logistieke concepten. Onze logistieke en transportoplossingen zijn op maat gemaakt en voeren wij op excellente wijze uit.

Visie
In de toekomst willen we verdere groei realiseren op het gebied van warehousing, groupage transport BLX en dedicated vervoer. In de dynamische wereld van logistiek streven wij als middelgrote logistiek dienstverlener van midden Nederland naar het verder uitbouwen van een goede balans tussen innovatie, duurzaamheid en resultaat. Wij streven hierbij doorlopend naar oplossingen, die ten goede komen van onze relaties, de mens en het milieu.

Kernwaarden
Klantgericht werken betekent bij ons werken waarbij wensen en behoeften van onze relaties centraal staan en waar we intensief samenwerken om tot het beste resultaat te komen. Dit realiseren wij binnen onze organisatie met passie, flexibiliteit, excellente dienstverlening, innovatie en duurzaamheid. Onze mensen maken ook in de toekomst het verschil met goede communicatie, betrokkenheid en respect.

Duurzame samenwerking gestart met Asia Food

Asia en Ploeger hebben de handen in één geslagen om diverse logistieke activiteiten, zoals de handling van containers/inbound/opslag en outbound van goederen uit te voeren. Asia Express Food is totaalleverancier van Aziatische, Afrikaanse en Indiase levensmiddelen in heel Europa. We kijken uit naar een duurzame samenwerking!

Lees verder
Asia Food Start Samenwerking 2022

Kostenontwikkelingen in het wegvervoer

Jaarlijks worden de tarieven voor het wegvervoer geïndexeerd aan de hand van de NEA-index. Bij deze berekeningen worden de kostenontwikkelingen inzichtelijk gemaakt over het binnenlandse en internationale wegtransport. Wat kunnen we verwachten voor 2023?

Lees verder
NEA Indexaties Wat Betekent Het Voor Jou Ploeger Logistics

Relatiebeheer als sleutel tot succes

Om goederen zo efficiënt en goed mogelijk van A naar B te verplaatsen, op te slaan en af te leveren is relatiebeheer bij Ploeger de sleutel tot succes.

Lees verder
Relatiebeheer Diede Paauwe