Nieuws

Innovatie voor een duurzame toekomst: de overgang naar elektrische voertuigen voor Bakkerij Borgesius

In een tijd waarin duurzaamheid van groot belang is, hebben Borgesius en Ploeger een groene stap gezet. Onlangs zijn er drie elektrische Mercedes Actros bakwagens toegevoegd aan de vloot van Ploeger voor de broodleveringen van Borgesius. Piet Smarius, logistiek manager bij Borgesius, vertelt je er graag meer over.

Lees verder

2E Lean & Green Star voor Ploeger Logistics

2E STAR PLOEGER LOGISTICS: “VAN GESTRUCTUREERDE EN GEAUTOMATISEERDE DATA HEBBEN WE OP DE LANGE TERMIJN PROFIJT” Duurzaamheid is voor Ploeger Logistics een […]

Lees verder

Specialist in groupage vervoer binnen de Benelux

Ploeger Logistics is gespecialiseerd in duurzaam groupage transport binnen de Benelux, wat zowel CO2-reductie als kostenvoordelen oplevert. Diede Paauwe gaat hierover in gesprek en de uitkomst is belicht in een opvallend artikel in Stad in Bedrijf. Ontdek het 85-jarige succesverhaal, de uitbreiding en de cruciale rol van Diede Paauwe in het volledige artikel.

Lees verder
Specialist groupage vervoer, stad in bedrijf

Een kijkje achter de schermen bij Ploeger Logistics’ klanttevredenheidsonderzoek

Ploeger Logistics heeft een sterke focus op kwaliteit en voert periodiek klanttevredenheidsonderzoeken uit. Het meest recente onderzoek, waarbij 50 bedrijven en 120 respondenten betrokken waren, wees uit dat klanten tevreden zijn en dat Ploeger voldoet aan de verwachtingen, met resultaten boven het landelijk gemiddelde. Hoewel er geen grote verrassingen waren, hechten wij veel waarde aan de klantfeedback en zijn we van plan om aanbevelingen actief op te pakken om de tevredenheid verder te vergroten. Duurzaamheid en groei zijn andere belangrijke pijlers, en Ploeger blijft zich inzetten voor zowel klant- als medewerkerstevredenheid, met toekomstige onderzoeken gepland in 2025.

Lees verder
Klanttevredenheidsonderzoek groupage transport

Onze eerste vijf elektrische trucks rijden al rond

Bij Ploeger Logistics zijn we trots op onze 85-jarige geschiedenis, maar we kijken altijd vooruit. De energietransitie vormt op dit moment een grote uitdaging, en we zijn vastbesloten om onze rol daarin te spelen. Samen met bp en Dalhuisen zijn we volop bezig met de energietransitie en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Onlangs hebben we onze eerste vijf elektrische trucks in gebruik genomen, een belangrijke stap in onze duurzaamheidsagenda. Lees meer over onze visie, onze samenwerking met bp, en hoe we de uitdagingen van de energietransitie aangaan.

Lees verder
Adwin Ploeger

Het clusteren van zendingen – Wim over de efficiëntie van groupage transport bij Ploeger

In de wereld van transport en logistiek is efficiëntie de sleutel tot succes. Eén van de methoden die deze efficiëntie bereikt, is het clusteren van zendingen, ofwel groupage transport. Bij groupage transport worden verschillende kleine ladingen samengevoegd tot één grote lading. Door de verschillende individuele zendingen te combineren, wordt het transport zo efficiënt mogelijk georganiseerd. Wim van 't Ende, Manager Transport en Customer Service bij Ploeger, vertelt je er graag meer over.

Lees verder
Wim over Groupage Transport

Toekomstbestendige logistiek: de impact van een BREEAM-NL Outstanding Warehouse

Ontdek het meest duurzame warehouse van Ploeger Logistics, bekroond met het hoogste BREEAM-certificaat en een indrukwekkende score van 92,5% & 88,9%! Dit ruime warehouse met een capaciteit van 25.000m2 biedt niet alleen een duurzame omgeving, maar ook een gezonde werkomgeving voor medewerkers. Ontdek de voordelen van een BREEAM-warehouse, zoals kostenbesparingen en bevordering van gezondheid en productiviteit.

Lees verder
Duurzaam BREAAM Warehouse Ploeger

Ploeger Logistics en BrandFactory12 bundelen krachten voor bloeiende B2C&B2B samenwerking

De samenwerking tussen Ploeger Logistics en BrandFactory'12 is gestart in 2023. BrandFactory’12 staat bekend om haar uitgebreide assortiment van consumentengoederen en bedient zowel B2B- als B2C-klanten. De implementatie van de samenwerking is zorgvuldig voorbereid en succesvol afgerond, waarbij Ploeger Logistics een essentiële rol speelt in het lossen, opslaan en orderafhandeling voor zowel B2B- als B2C-zendingen. Ploeger betreedt nu ook het B2C-segment, waarbij we verantwoordelijk zijn voor het inpakken en verpakken van goederen.

Lees verder

Ploeger Logistics viert dit jaar haar 85-jarig jubileum

Als familiebedrijf kent Ploeger Logistics een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1938, toen het werd opgericht als Ploeger Transport. Sindsdien heeft Ploeger Logistics zich ontwikkeld tot een betrouwbare logistiek dienstverlener met een duidelijke focus op partnerships, innovatie en duurzaamheid. Dit jaar viert Ploeger Logistics haar 85-jarig jubileum!

Lees verder
85-jarig bestaan Ploeger Logistics

Intensieve samenwerking met Horizon Natuurvoeding van start

Per februari is Ploeger gestart met een intensieve samenwerking met Horizon Natuurvoeding BV. Horizon is een Nederlands ambachtelijk productiebedrijf dat zich dit jaar 45 jaar richt op de import en verwerking van biologische noten, zaden en zuidvruchten. Dankzij de samenwerking met Ploeger kan Horizon zich nog meer focussen op de import, export en productie van haar categorieën. We kijken uit naar deze samenwerking!

Lees verder
Duurzame samenwerking Horizon

Van chauffeur tot ambassadeur – Herman over groupage transport bij Ploeger

Bij groupage transport kunnen er veel uitdagende situaties ontstaan. Als er wat gebeurt, dan is het van belang om snel te schakelen. Hoe ga je als chauffeur met soortgelijke situaties om? Herman Nieuwenhuis, chauffeur bij Ploeger Logistics, vertelt je er graag meer over. 

Lees verder
Groupage transport Herman

Waarom zijn certificeringen, zoals BRC en SKAL, belangrijk in de logistiek?

In een wereld waar transparantie centraal staat, is het belangrijk om aan te kunnen tonen hoe er om wordt gegaan met certificering.

Lees verder
SKAL en BRC certificering