Certificeringen

Bij Ploeger beschikken we over diverse certificeringen. Deze zijn noodzakelijk om onze opdrachtgevers optimaal te kunnen bedienen.

SKAL certificering

Al onze warehouses voldoen aan de normeringen op het gebied van voedselveiligheid. Zo zijn we onder andere in het bezit van het SKAL-certificaat voor de opslag en het vervoer van biologische producten. Met de afgifte van een keurmerk maakt SKAL de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument.

BRC-S&D certificering

Sinds 2017 zijn we in het bezit van een BRC-certificaat. De BRC-certificering staat voor ‘British Retail Consortium for Storage and Distribution’ en is een toonaangevende internationale standaard op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Dit certificaat wordt erkend door grote retailorganisaties.

EcoVadis Silver Rating

De EcoVadis-beoordeling omvat een breed scala aan niet-financiële managementsystemen, waaronder de impact op milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. Elk bedrijf wordt beoordeeld op de materiële kwesties die betrekking hebben op de grootte, locatie en branche van de organisatie. De rating van Ecovadis geeft de kwaliteit aan van het MVO-managementsysteem van Ploeger Logistics op het moment van de beoordeling. Hier is voor Ploeger Logistics een mooie “silver” rating score uit voort gekomen.

Lean and Green Award

Ons duurzaamheidsprogramma is in 2010 al voor het eerst beloond met de Lean and Green Award van het Programma Duurzame Logistiek en in 2013 met onze eerste Lean & Green ster. Doordat duurzaamheid een belangrijk onderdeel is van onze bedrijfsvoering zijn we hier voortdurend mee bezig en hebben we in 2023 onze tweede ster behaald. Zo ben je zeker van transport op een milieuvriendelijke en verantwoordelijke wijze.

Lean and Green Star

Op 12 november 2013 kreeg Ploeger Logistics de Lean and Green Star uitgereikt. Hiermee zijn wij één van de 45 koplopers geweest met deze ster. Met deze ster willen we uitdragen dat het mogelijk is om CO²-doelstellingen te behalen, ook al zijn ze erg ambitieus. Zo hebben we ervoor gezorgd dat maarliefst 21,5% van de CO² is gereduceerd. De Ster is het vervolg op de eerder behaalde Lean and Green award.

In de praktijk

Naast de bestaande certificeringen kan het natuurlijk voorkomen dat er aanvullende informatie nodig is voor jouw organisatie. Zo is het bij Ploeger Logistics mogelijk om audits te laten plaatsvinden. Zijn er zaken die extra belangrijk voor jouw organisatie zijn? Graag komen we in contact zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

  • SKAL certificaat Ploeger
  • Ecovadis Silver - Ploeger
  • Lead and Green Award - Ploeger
  • Lean and Green Star - Ploeger