Donderdag 4 oktober opende Ploeger Logistics op feestelijke wijze haar nieuwe BREEAM Outstanding warehouse. Dit warehouse is een uitbreiding op het bestaande warehouse aan de Daltonstraat in Harderwijk. In het bijzijn van ruim 200 aanwezige relaties openden de drie generaties Ploeger op spectaculaire wijze met een nieuwe Euro-6-truck het warehouse. Naast de openingshandeling vond er een rondetafelgesprek plaats en konden de aanwezigen de nieuwbouw bezichtigen.

In de komende jaren wil Ploeger fors groeien op groupagevervoer en warehousing. Deze uitbreiding is daarom een strategische investering, waarmee een sterk en duurzaam toekomstperspectief ontstaat. De ambitie van Ploeger is om de grootste logistieke dienstverlener te worden van Midden-Nederland.

Rondetafelgesprek
Onderdeel van het programma was tevens een rondetafelgesprek onder leiding van dagvoorzitter Arnoud Leerling. Aan dat gesprek namen Arjan Bos (CEO TVM), Christianne van der Wal (wethouder gemeente Harderwijk), Machteld Leijnse (MT-lid Connekt) en Adwin Ploeger (algemeen directeur Ploeger Logistics) deel. Het gesprek aan tafel focuste zich op actuele onderwerpen zoals de arbeidsmarkt, duurzaamheid en de toekomst van de logistiek.

Duurzame keten
Tijdens het rondetafelgesprek klonk het eensluidend: “Investeren in duurzaamheid is anno 2018 heel belangrijk, voor zowel de korte als de lange termijn. Op korte termijn omdat het een besparing oplevert, echter de belangrijkste drijfveer is om voor de volgende generatie het verschil te maken.” Duurzaamheid is tevens iets voor de gehele logistieke keten. Adwin Ploeger: “Juist door intensief samen te werken met opdrachtgevers, veel aandacht voor data-analyse en maximale focus op efficiency kunnen we verduurzamen. Ploeger gaat daarin graag voorop, met dit extreem duurzame warehouse zetten we een prachtige stap richting een duurzame toekomst.”