In de wereld van transport en logistiek is efficiëntie de sleutel tot succes. Eén van de methoden die deze efficiëntie bereikt, is het clusteren van zendingen, ofwel groupage transport. Bij groupage transport worden verschillende kleine ladingen samengevoegd tot één grote lading. Door de verschillende individuele zendingen te combineren, wordt het transport zo efficiënt mogelijk georganiseerd. Wim van ’t Ende, Manager Transport en Customer Service bij Ploeger, vertelt je er graag meer over.

Waarom is groupage transport aantrekkelijk voor klanten?

Groupage transport is meer dan een efficiënte methode; het biedt voordelen voor zowel de klant als voor onszelf. Het resulteert in minder kilometers en dus een vermindering van de uitstoot, wat bijdraagt aan onze duurzaamheidsambities. Zeker met onze kracht binnen de marktsegmenten food, huishoudelijke artikelen en verpakkingsproducten is het een aantrekkelijke en efficiënte optie voor veel klanten.

Zo laden we bijvoorbeeld in de loop van de dag pallets bij onze opdrachtgevers in Zeewolde en Lelystad. Deze pallets worden daarna gecrossdockt op ons depot in Harderwijk, waarna ze vervolgens in een groupage zending worden geclusterd tot een groupage rit naar een distributiecentrum in Oss.

Waarom is groupage transport de toekomst?

Bij Ploeger draait het clusteren van zendingen niet alleen om efficiëntie, maar ook om duurzaamheid. Door het clusteren van zendingen, maken we minder kilometers, wat leidt tot minder CO2-uitstoot. Dankzij ons uitgebreide groupage netwerk binnen de Benelux kunnen we minder kilometers maken, wat weer resulteert in een rendementsvoordeel.

Hoe zorg je voor een betrokken dienstverlening?

Bij Ploeger draait alles om klantgerichtheid. De combinatie van communicatie, performance, focus en consolidatie maakt ons groupage transport uniek. Onze stabiele planning en klantgerichte customer service zijn de pijlers van onze dagelijkse inspanningen om de prestaties te verbeteren. Dit leidt tot jarenlange samenwerkingen met onze opdrachtgevers.

Door onze inzet voor groupage transport, zetten we een stap in de richting van een groenere en meer duurzame toekomst in de transportsector.

Over Wim: zo’n 7 jaar geleden heeft Wim zijn afstudeerstage bij Ploeger Logistics afgerond, waarna hij gestart is als vrachtwagenchauffeur. Een jaar later stroomt hij door als transportplanner en nu is hij verantwoordelijk voor de gehele transportoperatie. Samen met zijn team zet hij zich dagelijks in voor het beste resultaat voor de opdrachtgevers van Ploeger.