Ploeger Logistics is sinds dit jaar een intensieve samenwerking aangegaan met Senzora BV uit Deventer. De producent van was- en reinigingsmiddelen heeft haar groupage activiteiten ondergebracht in het netwerk van Ploeger.

Goede verhouding prijs en performance

“Bij het maken van een keuze waren de prijs/performanceverhouding, prettige communicatie, hoogwaardige ICT en duurzaamheidsambities bij Ploeger van doorslaggevende betekenis”, 
aldus Greetje Schonewille, Strategisch Inkoper bij Senzora.“Bij de keuze van een vervoerder is het van belang dat zij garanties als het gaat om leverbetrouwbaarheid en tijdigheid richting onze klanten biedt. Bovendien werkt Ploeger met één vaste contactpersoon voor al onze vragen. Dat maakt de communicatielijnen kort en het oplossend vermogen groot.”

Fijnmazig groupage-netwerk
De samenwerking tussen Senzora en Ploeger is een prachtige aanvulling voor het bestaande klantenpakket van Ploeger, aldus Diede Paauwe, Manager Customer Relations bij Ploeger. Paauwe: “De zendingsgrootte, de juiste product/marktcombinatie en de mogelijkheden tot consolidatie op de afleveradressen zorgen voor een goede match tussen Ploeger en Senzora. Wij halen op werkdagen de productie op in Deventer, waarna we het via ons crossdock naar de afnemers van Senzora vervoeren. Daarvoor zetten we ons fijnmazige groupage-netwerk in.”

Big data
Senzora maakt gebruik van de focus die Ploeger in haar dienstverlening legt: duurzaamheid en ICT-innovatie. Een overzichtelijk webportal met onder meer een track/trace-functie zorgt voor de communicatie richting klanten. Ook afgetekende vrachtbrieven worden eenvoudig in de webportal verwerkt. Diede Paauwe: “We ontzorgen Senzora maximaal door enerzijds de juiste communicatie en anderzijds maximale performance te bieden. Senzora heeft realtime inzicht in de status van zendingen naar haar afnemers. Middels de uitgebreide data die we genereren en analyseren krijgen we duidelijk inzicht in de geleverde performance en kunnen we de processen nog verder analyseren.”