Ploeger Logistics en Wessanen Benelux kijken terug op de grootschalige intensieve logistieke samenwerking die zij 1 jaar geleden gestart zijn. Ploeger Logistics verzorgt voor Wessanen Benelux de warehousing en het groupagevervoer. “De duurzaamheidsfocus, betrouwbaarheid, flexibiliteit en de goede aansluiting van het distributienetwerk maken dat wij vol overtuiging voor Ploeger hebben gekozen en deze samenwerking continueren”, aldus Freek Bloemer, Supply Chain Manager bij Wessanen Benelux.

Wessanen Benelux is een B-corp gecertificeerde producent van biologische voedingsmiddelen. De bekendste merken zijn Zonnatura, Clipper Tea, Abbot Kinney’s en Piramide thee. Ploeger Logistics en  Wessanen Benelux zijn voor de ambient retail-business van Wessanen een vijfjarige verbintenis overeengekomen. Sinds januari 2020 is daar voor het natuurvoedingskanaal, in samenspraak met Udea, een tweejarige verbintenis voor het natuurvoedingskanaal aan toegevoegd.

Past bij focus
In het nieuwe logistieke centrum van Ploeger staan voor Wessanen zo’n 5000 pallets in opslag voor de gehele Benelux. Diede Paauwe, Commercieel Manager bij Ploeger: “Via ons groupage netwerk vinden de Wessanen-producten hun weg naar natuurwinkels en supermarkten. Ook value added logistics maken deel uit van het pakket wat we volledig op maat hebben ingericht. We zijn blij met deze samenwerking, welke versterking biedt op onze product- en marktcombinatie voor de komende jaren.” Ploeger wil de komende jaren groeien in groupagevervoer Benelux, warehousing en waarde toevoegende logistieke activiteiten.

Duurzaamheid
Wessanen Benelux en Ploeger Logistics vonden in elkaar de perfecte partner om diverse redenen. Eén daarvan is de grote waarde die beide partijen hechten aan duurzaamheid. Bloemer: “We gebruiken voor de opslag van onze producten het nieuwe BREEAM-outstanding warehouse van Ploeger. Voor ons is die focus op duurzaamheid van groot belang, omdat het DNA van Wessanen ook volledig gericht is op verduurzaming tot in de kleinste details.”

ICT-voordelen
Naast duurzaamheid speelden voor Wessanen ook het passende groupagenetwerk, de moderne ICT-systemen, de strakke leverperformance en de heldere communicatie bij Ploeger een belangrijke rol. “De afgelopen jaren hebben we bij Ploeger flink geïnvesteerd in onze softwaresystemen, met een nieuw transport- én warehousemanagementsysteem. Investeringen waar klanten zoals Wessanen nu de voordelen dagelijks van ervaren”, aldus Diede Paauwe.

Goede samenwerking
Overstappen naar een nieuwe logistieke partner gaat vaak niet zonder slag of stoot. Bloemer: “Vanaf het eerste gesprek met Ploeger hebben we maximale betrokkenheid en grote flexibiliteit ervaren. Ploeger laat vanaf de start van de samenwerking zien dat de attitude van betrokkenheid en flexibiliteit een grote toegevoegde waarde heeft. Daardoor is er veel vertrouwen in deze meerjarige logistieke samenwerking.”