Harderwijk, 13 maart 2017 – Ploeger Logistics stimuleert de werkgelegenheid in de lokale arbeidsmarkt van Harderwijk en omstreken. Vrijdag 10 maart verwelkomde de logistieke sector de 1.250ste zij-instromer via de Sectorplannen Transport en Logistiek (STL), waarin diverse partijen in de transport en logistiekbranche samen kansen creëren voor aankomende chauffeurs. Robert Biekman was de 1250ste gelukkige, directeur Adwin Ploeger overhandigde de chauffeur een getekende baangarantie bij Ploeger.

 

Het zij-instroomtraject is onderdeel van de Sectorplannen Transport en Logistiek (STL). Daarin slaan bedrijven, sociale partners en de overheid de handen ineen om chauffeurs te werven en te behouden. In oktober vorig jaar startte Ploeger de samenwerking met STL.

Baangarantie
Om aan zij-instromers te komen, werden voorlichtingsavonden georganiseerd op de diverse locaties van Ploeger. In totaal meldden zich via wervingsavonden 87 geïnteresseerde aspirant chauffeurs, verdeeld over verschillende vestigingen. Veertien van hen zijn inmiddels begonnen aan een opleiding, waaronder Robert Biekman. Ronden ze die af, dan ontvangen ze van Ploeger een baangarantie. Binnen één maand na de opleiding zorgt het bedrijf voor een arbeidsovereenkomst voor tenminste 32 uur per week.

Landelijke behoefte
Ploeger is niet de enige logistieke dienstverlener die zit te springen om nieuwe instroom. De behoefte van het Harderwijkse familiebedrijf leeft in de hele sector. Door een combinatie van crisis, vergrijzing en aantrekkende economie ontstaan er meer en ook andere vacatures. Adwin Ploeger: “Bij Ploeger maken onze medewerkers het verschil in de dagelijkse operatie. Daarom springen we zorgvuldig om met onze mensen en streven naar duurzame inzetbaarheid. Tegelijk hebben we als familiebedrijf ook een groeiambitie, die we alleen maar kunnen realiseren met mensen die iedere dag het verschil maken.”

Risicogroepen
Het zij-instroomtraject richt zich onder meer op werklozen uit de risicogroepen. Adwin Ploeger gunt jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan: “Wij zetten mensen zonder een baan graag achter het stuur.” Een vrachtwagenrijbewijs kost al gauw €7.500,-. Door de samenwerking tussen Ploeger, overheden en sociale partners betaalt een aankomend chauffeur hiervan maar tien procent. Op die manier werft Ploeger kwalitatief goede en gemotiveerde mensen die passen bij de bedrijfscultuur en groeiambitie. Ploeger: “Acht van de veertien kandidaten die nu al bij ons instroomt, is jong of had een
afstand tot de arbeidsmarkt. Daar zijn we ongelofelijk trots op.”

Welkom
Ploeger vindt het een eer dat juist de 1.250ste zij-instromer in Harderwijk aanklopt. Een prachtig succes! Daarom gaat de logistiek dienstverlener de komende maanden door met het werven van nieuwe arbeidskrachten. Ploeger: “We hebben zeker nog ruimte voor vijftien tot twintig nieuwe chauffeurs via het zij-instroomtraject.”