Ploeger Logistics en BrandM gaan een meerjarige samenwerking aan. Vanaf 8 maart zal logistieke dienstverlener Ploeger Logistics de logistiek verzorgen voor marketing- en salesbedrijf en importeur BrandM. De diensten die Ploeger Logistics gaat leveren zijn warehousing, handling (incl. VAS) en groupage-vervoer naar retailers in de Benelux. Hajé Roebbers namens BrandM: “Wij zoeken een logistieke partner met sterk ondernemerschap die denkt in oplossingen.”

Sterke partners met totaalpakket

BrandM zocht naar een professionele en betrokken logistieke partner, om hun totale logistieke proces in de Benelux op een innovatieve manier in te richten. BrandM werkt samen met foodmerken van over de hele wereld voor succesvolle lancering ervan. Daarna zet het bedrijf zich in als full-service distributeur voor een lange, bestendige relatie tussen het merk en de retailpartijen. Hajé Roebbers over de samenwerking met Ploeger Logistics: “Wij verwachten van onze partners dat zij met ons meedenken en samenwerken, zodat wij samen beresterk en snel zijn. Ploeger slaat al onze foodproducten op in hun nieuwe warehouse in Harderwijk en levert die via hun groupage-netwerk uit aan onze klanten in de Benelux en waar nodig tot in Duitsland en Frankrijk”

Duurzaam logistiek proces

Ploeger Logistics voegt met BrandM opnieuw een waardevolle opdrachtgever toe die past binnen haar corebusiness. Diede Paauwe, Commercieel Manager bij Ploeger: “Het gaat om het voorraadbeheer van zo’n 6000 pallets in ons BREEAM-outstanding warehouse. Naast het gehele inbound, outbound en opslag proces, gaan wij ook diverse ompak-verpak- en displayactiviteiten uitvoeren. In het logistieke pakket voor BrandM worden aanvullend ook supply chain-oplossingen geïntegreerd. Gezien de omvang zal Ploeger projectmanagement toepassen om de gehele implementatie te coördineren.”

Ondernemend samenwerken

BrandM en Ploeger Logistics kenmerken zich beiden door sterk ondernemerschap. Roebbers: “Wij zoeken partners die ondernemend zijn en met ons meedenken. Wij geloven echt in sterk ondernemerschap, iets wat je vaak terugziet in middelgrote familiebedrijven, zoals Ploeger. De betrokkenheid van personeel en directie speelt daarin zeker mee.” Bovendien vergt een logistieke operatie als deze volgens Roebbers de nodige professionaliteit van een partner: “Het belangrijkste is dat er een wederzijdse klik is, dat maakt ondernemend samenwerken mogelijk. Ploeger levert niet alleen de logistieke uitvoering, maar denkt ook op strategisch niveau met ons mee. Zo kunnen we snel en effectief inspelen op de continu bewegende foodmarkt.” Ploeger Logistics levert maatwerk aan hun klanten.

Innovatie IT-infrastructuur

Ploeger heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in een nieuw WMS en TMS. Roebbers: “Dankzij deze moderne IT-infrastructuur wordt voor BrandM meerwaarde gecreëerd. Het zorgt voor maximale transparantie in het logistieke proces. Daarom zijn we blij met dit partnership en zijn wij ervan overtuigd dat Ploeger de komende jaren BrandM op logistiek gebied maximaal gaat ontzorgen.”