Sinds september 2022 heeft Ploeger Logistics het meest duurzame warehouse in de regio. Dit blijkt uit het BREEAM-certificaat dat het bedrijf heeft ontvangen, met een indrukwekkende score van 92,5% in fase 1 en 88,9% in fase 2. Het zogenoemde BREAAM-warehouse heeft een capaciteit van 25.000m2 en ontving het hoogst haalbare certificaat: outstanding.

Wat is BREEAM-NL voor certificering?

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen te bepalen. Het is de standaard waarmee je de duurzaamheidsprestaties van een onroerend goed bepaalt. Het heeft verschillende niveaus van certificering, waarbij ‘Outstanding’ het hoogst haalbare certificaat is. Ploeger Logistics heeft met haar warehouse niet alleen dit hoogste niveau bereikt, maar ook een gezonde werkomgeving gecreëerd waar duurzaamheid en welzijn voor de medewerkers centraal staan.

Binnen BREEAM-NL wordt er gekeken naar negen verschillende onderwerpen: energie, gezondheid, landbouwgebruik & ecologie, materialen, management, vervuiling, transport, afval en water. BREEAM-NL zorgt voor een duurzamere, gezondere en daarmee toekomstbestendige gebouwde omgeving.

We zijn ontzettend trots op deze hoge score, omdat onze duurzaamheidsambities zo concreet vorm en inhoud krijgen en we daarmee continu innoveren. 

Belang van een BREEAM-warehouse

Het behalen van de BREEAM-NL certificering is niet alleen een erkenning van de duurzaamheidsinspanningen van Ploeger, maar het biedt ook aanzienlijke voordelen.

  • Bijdrage aan duurzaamheidsambities: Het geeft inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestaties en draagt bij aan de duurzaamheidsambities van de organisatie. BREAAM-NL wordt internationaal erkend en veel gebruikt in Nederland. Door je als organisatie BREAAM te certificeren werk je zichtbaar en meetbaar aan het behalen van de duurzaamheidsambities.
  • Kostenbesparend: Met een duurzaam warehouse bespaar je op operationele kosten.
  • Bevordert de gezondheid en productiviteit: Een duurzaam warehouse betekent een gezonde werkomgeving voor de gebruikers van het gebouw. Er is namelijk aandacht voor het binnenklimaat, licht, ventilatie etc. Een gezonde werkomgeving draagt bij aan het welzijn en productiviteit van de gebruikers.
  • Toekomstbestendig: Het warehouse is bestendig tegen plotselinge gebeurtenissen en/of geleidelijke veranderingen, en is daarom klaar voor de toekomst.

In de logistieke branche spelen zaken zoals duurzaamheid, mens en regelgeving een belangrijke rol. Wij vinden het als organisatie belangrijk om aan te kunnen tonen hoe er binnen onze organisatie met deze aspecten wordt omgegaan. Eén van de elementen die hieraan kunnen bijdragen is de BREAAM-NL certificering.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Ploeger biedt rondom duurzame warehouse- of transportoplossingen? Neem dan d.m.v. onderstaand formulier gerust vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder op weg.