In een wereld waar transparantie en inzicht centraal staat, wordt het steeds belangrijker om aan te kunnen tonen hoe er binnen een organisatie om wordt gegaan met aspecten zoals duurzaamheid, mens en regelgeving. Zeker in de logistieke branche spelen deze zaken een belangrijke rol. Eén van de onderdelen die hierbij aan bij kunnen dragen zijn de BRC-S&D en SKAL-certificeringen.

Wat zijn BRC-S&D en SKAL voor certificeringen?

Het BRC-S&D en SKAL-certificaat zijn belangrijk in de transport- en logistieke branche omdat ze garanderen dat bedrijven voldoen aan strenge hygiëne- en kwaliteitsnormen. Dit betekent dat eindklanten en consumenten erop kunnen vertrouwen dat producten veilig, hygiënisch en van hoge kwaliteit zijn of onder deze omstandigheden worden verwerkt.

BRC-S&D certificering

Het BRC-S&D certificaat, ook bekend als het British Retail Consortium (BRC) Global Standard for Storage and Distribution, is gericht op de veiligheid en kwaliteit van producten tijdens het opslaan en vervoeren. Bedrijven moeten aantonen dat ze voldoen aan de eisen op het gebied van hygiëne, productveiligheid, beheersing van verontreiniging en kwaliteit.

SKAL-certificaat

Een Skal-certificering is een verplichte erkenning voor bedrijven die biologische producten produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan, met uitzondering van winkels die deze producten direct aan de eindgebruiker verkopen (zoals supermarkten). Bedrijven die deze certificering verkrijgen, kunnen aantonen dat ze hun producten op een verantwoorde manier beheren en kunnen daardoor meer vertrouwen bij consumenten opbouwen.

Belang van certificeringen in transport en logistiek

Voldoen aan BRC-S&D en SKAL-certificaten kan verschillende voordelen opleveren wanneer je gaat samenwerken met een logistiek dienstverlener:

  • Betere reputatie: Dankzij deze certificaten kun je aantonen dat je aan strenge eisen voldoet voor opslag en vervoer van producten, wat de reputatie van jouw organisatie verbetert en zorgt voor vertrouwen bij eindklanten.
  • Meer zakelijke kansen: Veel bedrijven, vooral in de voedsel- en drankensector, vereisen tegenwoordig dat hun logistiek dienstverleners certificeringen hebben, waardoor bedrijven die deze certificeringen bezitten meer kans hebben op nieuwe zakelijke kansen.
  • Hogere kwaliteit: De eisen voor deze certificeringen zijn ontworpen om te garanderen dat producten veilig, hygiënisch en van hoge kwaliteit zijn tijdens opslag en vervoer, waardoor de kwaliteit van de producten beter beschermd wordt.
  • Efficiënter beheer: De vereisten dwingen logistiek dienstverleners om effectieve procedures voor opslag, vervoer en traceerbaarheid in te stellen, wat bijdraagt aan een efficiënter beheer van producten.
  • BRC-S&D en SKAL-certificeringen zijn in lijn met de wet- en regelgeving voor voedselveiligheid en biologische producten, waardoor logistiek dienstverleners zich in compliance met deze vereisten houden.

In het algemeen bieden BRC-S&D en SKAL-certificeringen een duidelijk bewijs van de kwaliteit en verantwoordelijkheid van een logistiek dienstverlener en kunnen ze helpen bij het uitbouwen van een goede reputatie, het verkrijgen van nieuwe zakelijke kansen en het beschermen van producten tijdens opslag en vervoer.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Ploeger biedt rondom BRC-S&D en SKAL gecertificeerde warehouse- of transportoplossingen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder op weg.