Deeltransport en deelladingen

Wim van ’t Ende Manager Groupage en CS Transport

Een aantal pallets vervoeren is al snel een dure business. Ploeger Logistics heeft hier de oplossing voor. Wij rijden dagelijks deeltransport door de Benelux.

Door jouw goederen in één vrachtwagen te combineren met de goederen van anderen, rijden we altijd volgeladen. Om dit proces nog efficiënter in te richten, monitoren we het zendingsprofiel van onze opdrachtgevers en clusteren we de afleveradressen zoveel mogelijk. Dit deelvervoer leidt tot rendementsvoordeel voor jou als opdrachtgever, een stabiel netwerk van de leveringen en een duurzaam aspect omdat we minder kilometers rijden. Want, meer deeltransport is minder milieubelasting. De combinatie van warehousing, overslag en deeltransport maakt dat we opdrachtgevers totaal ontzorgen en een efficiënte totaaloplossing kunnen bieden.

Wat is deeltransport?

Bij deeltransport worden verschillende kleine ladingen samengevoegd tot één grote lading. Deeltransport is gericht op individuele zendingsgroottes tussen de twee en zes pallets. Door de verschillende individuele zendingen te combineren, wordt het transport zo efficiënt mogelijk georganiseerd. Dit leidt tot minder kilometers per zending, en dus meer rendementsvoordeel.

 

Hoe wordt deeltransport geregeld?

Bij deeltransport kijken we naar diverse aspecten. Wat is de hoeveelheid pallets en de frequentie van het transport? Om welk type product gaat het en wat is het type afleveradressen van je groupage zendingen? Daarnaast bekijken we of het gaat om een eenmalige zending of dat er rendement te behalen is door structureel in te zetten op deeltransport. 

Kortom, samen bekijken we of deeltransport het beste aansluit bij jouw organisatie. Dit doen we door enkele fases door te lopen, te kwalificeren en dit weg te zetten in een roadmap. Zijn er specifieke wensen als het gaat om materieel? Ook deze bespreken we met elkaar. 

Afhankelijk van het pakket kunnen we ervoor zorgen dat je groupage zendingen binnen een week operationeel zijn. Zijn er specifieke wensen, zoals implementatie van IT-systemen? Afhankelijk van de situatie hanteren we één tot vier maanden als implementatietermijn. Tijdens dit proces staat volledige ontzorging centraal. 

Deeltransport Past Het Bij Jou

Waarom kiezen voor deeltransport in Nederland?

Het grootste voordeel van deeltransport is rendementsvoordeel voor jouw organisatie en het duurzame aspect. Doordat verschillende individuele zendingen gecombineerd worden tot één transport, worden de kosten gedeeld met andere partijen. Op deze manier kunnen ook kleinere organisaties profiteren van een betere prijs. Waarom kiezen voor deeltransport?

 • Snellere doorlooptijd;
 • Kostenbesparend;
 • Scherpere tarieven;
 • Minder kilometers, dus minder uitstoot;
 • Ontzorging van laden tot lossen.

Deeltransport in de Benelux

Bij Ploeger Logistics focussen we ons op de dingen waar we goed in zijn, want we geloven dat we daarin het verschil kunnen maken. Voorheen waren we een allround transportbedrijf die door heel Europa reed. Tegenwoordig zijn we met een groot, stabiel netwerk deeltransport specialist in de Benelux. Dagelijks rijden we ongekoeld (ook wel ongeconditioneerd) vervoer door Nederland, België en Luxemburg. 

Deeltransport voor De Traay

“In de afgelopen 20 jaar veranderde er veel in transportland. Klanten willen producten sneller geleverd hebben. Tijdvensters worden steeds krapper of verdwijnen zelfs helemaal. Ze geven soms gewoon een tijdstip mee waarop ze de bestelling willen ontvangen. Het is erg belangrijk dat je hierin samenwerkt met een logistiek partner die hierin volledig ontzorgt.” – Henry Bolmer

Henry Bolmer Plant Manager - De Traay

Deeltransport bij Ploeger Logistics

Dagelijks verwerkt Ploeger Logistics vele deeltransport zendingen, ook wel palletzendingen genoemd. Daarbij beschikken we over meerdere warehouses (BREEAM outstanding) met een totale capaciteit van 55.000 palletplaatsen en voorzien van de meest duurzame technieken. De combinatie pallettransport met onze overslag van 5000m2 zorgt ervoor dat we je volledig kunnen ontzorgen op het gebied van deelvervoer. 

Voordelen van deeltransport
Ook bij deeltransport nemen wij graag alles uit handen, behalve de controle. Daarbij begrijpen wij dat inzicht in de status van je levering cruciaal is. Zo zorgen we voor:

Zo ben je altijd op de hoogte van de status van de zendingen. Hiernaast staat een goede communicatie met de klant centraal.

Specialist in deeltransport
Dat Ploeger Logistics zich heeft gespecialiseerd binnen het deeltransport is gebleken in de jarenlange track record met verschillende grote opdrachtgevers. Vaak kiezen onze opdrachtgevers niet alleen voor deeltransport, maar zetten we de stap naar volledige ontzorging in combinatie met warehousing

Benieuwd naar de deeltransport oplossingen voor jouw organisatie?

Vertel mij meer

Pallet transport zendingen volgen

De spin in het web van deeltransport is de afdeling planning. Zij zorgen voor het samenvoegen van zendingen van diverse opdrachtgevers. Via ons innovatieve en geavanceerde transportmanagementsysteem vindt er een efficiënte planning plaats. Dit doen we door te clusteren op afleveradressen en deze ritten te bundelen. Daarna sorteren we de zending op onze overslag en distribueren we de zendingen via een logische route.

24/7 zendingen volgen

Of jouw zending nu op ons crossdock staat of dat deze al onderweg naar de klant is, deze zendingen zijn 24 uur per dag via onze Track & Trace nauwkeurig te volgen in onze portal. Hierdoor heb je realtime inzicht vanaf de invoer tot en met het levermoment bij jouw klant.

Deeltransport Nederland

Op zoek naar deeltransport in Nederland? Bij Ploeger Logistics ben je aan het goede adres. Binnen ploeger zijn we gespecialiseerd in deeltransport in de Benelux.

Het hart van Ploeger Logistics bevindt zich in Harderwijk. Onze locatie bevindt zich dicht bij de belangrijkste snelwegen van Nederland. Hierdoor kunnen wij jouw zendingen binnen 24 tot 48 uur op een efficiënte manier op de juiste bestemming afleveren.

Specialist in deeltransport
Dat Ploeger Logistics zich heeft gespecialiseerd binnen het deeltransport is gebleken in de jarenlange track record met verschillende grote opdrachtgevers. Vaak kiezen onze opdrachtgevers niet alleen voor deeltransport, maar zetten we de stap naar volledige ontzorging in combinatie met warehousing

Pallet transport bij Ploeger Logistics

 • Tijdens onze kennismaking bespreken we de situatie en het specifieke vraagstuk van jouw organisatie. 

   

 • Samen bekijken we welke oplossingen het best aansluiten bij jouw organisatie. Dit doen we door een aantal fases door te lopen, te kwantificeren en dit weg te zetten in de roadmap. Zijn er specifieke wensen qua materieel? Ook deze bespreken we met elkaar.

 • Nadat de situatie in kaart is gebracht, starten we met een projectteam aan de implementatie. Afhankelijk van de situatie hanteren we één tot vier maanden als implementatietermijn. Tijdens de implementatie staat volledige ontzorging centraal. 

 • Wij blijven investeren in onze partnerships en gaan uitdagingen samen aan. Verandert er een situatie waardoor de behoefte verandert? Of is er een ander vraagstuk? Wij denken graag proactief met je mee.