De Traay: een grote speler in honingland en zeer bekend bij reformzaken en natuurwinkels. Naast hun succes in Nederland, verkopen ze ook hun producten in Scandinavië, België en Duitsland. Kwaliteit en stabiliteit zijn twee belangrijke termen voor De Traay, ook als het gaat om hun samenwerking met logistiek dienstverlener Ploeger Logistics. Henry Bolmer, Plant Manager vertelt: “We werken al ruim 20 jaar samen met Ploeger en dan kun je zeker spreken van stabiliteit. Je ziet en merkt dat het goed zit.”

Leverbetrouwbaarheid als sleutel tot succes

Leverbetrouwbaarheid en communicatie zijn van cruciaal belang in de samenwerking tussen De Traay en Ploeger. “In de afgelopen 20 jaar veranderde er veel in transportland. Klanten willen producten sneller geleverd hebben. Tijdvensters worden steeds krapper of verdwijnen zelfs helemaal. Ze geven soms gewoon een tijdstip mee waarop ze de bestelling willen ontvangen. Het is erg belangrijk dat je hierin samenwerkt met een logistiek partner die hierin volledig ontzorgt.” Het werkt voor De Traay ook erg efficiënt dat Ploeger centraal ligt. Hierdoor is er veel flexibiliteit en dat is een groot voordeel. “Stel, er is een klant die aan het einde van de dag nog een extra levering wil, dan kan Ploeger dat nog snel realiseren.”

Alles uit handen, behalve de controle

Ploeger staat bekend om de uitspraak: Alles uit handen, behalve de controle. Dit blijkt ook in de samenwerking met De Traay.

“Ploeger is in de meeste gevallen op tijd en dat werkt prettig. Als het een keer niet lukt om op tijd te rijden, dan koppelen ze dat ook direct terug. Als ze beloven dat ze de volgende dag leveren, dan hebben we er ook alle vertrouwen in dat het ook daadwerkelijk gebeurt.”

Duurzaamheid

De afgelopen jaren speelt duurzaamheid een steeds grote rol binnen organisaties, niemand kan er meer omheen, zo ook De Traay. “Wij zitten hier op een biologisch, dynamisch terrein, dus duurzaamheid zit in ons hart. Er wordt ook steeds meer geëist vanuit de overheid, en dus ook van ons. Daarom is het voor ons ook belangrijk om samen te werken met een partner die voorop loopt als het gaat om duurzaamheid.”

Naast eisen omtrent duurzaamheid, zijn bepaalde certificaten ook steeds belangrijker. Zo hecht De Traay veel waarde aan het Lean and Green certificaat (CO²-reductie) en BRC-certificaat (voedselveiligheid) van Ploeger. “Het is voor ons noodzakelijk dat Ploeger over onder andere het BRC-certificaat beschikt, dit is namelijk een vereiste voor veel klanten om samen te werken met ons”.

Perfecte match

Al die dingen bij elkaar, maakt De Traay en Ploeger een uitstekende match. “We doen natuurlijk al 20 jaar zaken met elkaar, dus we hebben samen een waardevolle samenwerking opgebouwd. Verder sluit ons klantenpakket aan bij de dienstverlening van Ploeger en we hebben in al die jaren dusdanige afspraken gemaakt waardoor de samenwerking gewoon heel erg goed is. Als er nu bijvoorbeeld een partij zou komen die goedkoper is, dan weegt dat niet direct op tegen de lange samenwerking die we hebben met Ploeger. Kwaliteit en stabiliteit is voor ons gewoon erg belangrijk, omdat je weet wat je aan elkaar hebt.”