Importeur, leverancier en groothandel van artikelen in de categorieën: koken & tafelen, huishoud, outdoor en kerst(verlichting). HIT Trading bedient veel grote internationale retailbedrijven met diverse locaties binnen de Benelux, maar ook ver daarbuiten. Het transport vanuit het magazijn naar al deze retailers, is een belangrijk proces. Ploeger Logistics neemt al ruim 20 jaar lang alle zaken rondom transport in de Benelux uit handen van HIT Trading, behalve de controle.

Overstap

De overstap naar een nieuwe vervoerder blijft altijd een spannende en grote verandering. HIT Trading moest destijds om geografische redenen (verhuizing) kiezen voor een nieuwe vervoerder en kwam bij Ploeger Logistics terecht. Vooraf waren en diverse afwegingen gemaakt, maar de keuze voor Ploeger was uiteindelijk een logische stap. 

“Onze vervoersbehoefte matcht goed met het aanbod van Ploeger, namelijk groupage vervoer. Ploeger is hierin gespecialiseerd. Door met Ploeger samen te werken, is onze vervoersbehoefte binnen de Benelux volledig vervuld.” – Harm Plasmans | Commercieel Manager

Reputatie

Voor een groothandel is logistiek één van de belangrijkste processen. Dit kan namelijk veel doen met de reputatie van een organisatie. Plasmans: “Wij zijn afhankelijk van een hele goede vervoerder die zijn afspraken nakomt en op tijd levert, dat komt onze reputatie en betrouwbaarheid ten goede. Het maakt een retailer niet uit wie het levert, als het maar goed en conform afspraak gebeurt. Bij Ploeger hoeven we ons hier geen zorgen over te maken en kunnen we dit met een gerust hart uit handen geven.

20 jaar partnership

HIT Trading werkt al ruim 20 jaar lang samen met Ploeger en dat is niet zonder reden: “Ploeger is een goede match met HIT Trading als het gaat om denkwijze en servicegerichtheid. We zitten er als gelijkgestemden in en komen samen altijd wel tot een goede oplossing. Als ik een afspraak met Ploeger maak, heb ik geen twijfel dat ze het niet nakomen, want ze bieden alleen iets aan als ze zeker weten dat ze dit kunnen waarmaken. Dat zit in hen: zeggen wat je doet en doen wat je zegt.”, aldus Plasmans.