Produceren en verkopen van biologische levensmiddelen aan de retail, groothandels en aan biologische supermarkten; dat is de core business van Wessanen. Duurzaamheid is een belangrijke pijler binnen de B-corp gecertificeerde organisatie. Het is dan ook erg belangrijk voor Wessanen om samen te werken met een betrouwbare partner die voorloopt op het gebied van duurzaamheid én hen volledig kan ontzorgen met warehousing en distributie.

Overstappen naar een logistiek dienstverlener, waar let je op?

Tijdens een rondleiding door het warehouse viel de strakke organisatie en gestroomlijnde processen ons gelijk op. Supply Chain Manager Freek Bloemer legt uit: “We hadden direct een goed gevoel bij de dienstverlening van Ploeger. Ze hadden net een nieuw BREEAM outstanding warehouse gebouwd, wat voor ons als duurzaam en biologisch bedrijf cruciaal is.” Na de rondleiding hebben we besloten met elkaar om tafel te gaan. Alle parameters waren aanwezig in het warehouse waardoor je weet dat alles onder controle is. Wij worden regelmatig geaudit om de Biologische keten goed te kunnen traceren. Voor ons is het daarom ook heel belangrijk dat Ploeger over de juiste certificaten en competenties beschikt.”

Value Added Logistics

Iedere opdrachtgever heeft weer andere wensen waardoor er altijd gekeken wordt naar een oplossing op maat.

“Bij Ploeger maken we gebruik van hun warehousing, VAL (value added logistics) en distributie. Een voordeel voor ons is dat Ploeger toch al naar grote supermarktketens rijdt voor andere opdrachtgevers en onze producten dan ook direct kan consolideren. Zo zijn we ontzettend duurzaam en efficiënt bezig en voorkomen we onnodige Co2-uitstoot.”

Flexibele partner

Zoals in alle branches, spelen er in de logistieke branche ook continue veranderingen. Het is voor Wessanen dan ook belangrijk dat ze samenwerken met een partner die mee kan komen met al die veranderingen. “Wij zien dat de verzoeken vanuit de retail en de eindklant steeds diverser worden en de flexibiliteit van Ploeger gaat helpen bij het inwilligen van de vragen van de klant. Alles valt of staat dat de klant tevreden is. Ploeger kan dat goed faciliteren. We hebben er vertrouwen in dat ze dat in de toekomst nog steeds kunnen.”