Wins Holland is een familiebedrijf met een lange historie. Zij zijn een retailspecialist op het gebied van papierwaren en knutselproducten in de breedste zin van het woord, met een focus op artikelen gericht op kinderen. Produceren en leveren van knutselproducten aan diverse groothandels, non-food winkelketens, supermarktketens, groot en klein; dat is de corebusiness van Wins Holland. Het familiebedrijf strekt hun bereik uit over heel Europa en soms zelfs daarbuiten. Het is daarom voor Wins Holland erg belangrijk om samen te werken met een betrouwbare logistieke partner.

De samenwerking begon met een klik

Ruim 10 jaar geleden kwamen Wins en Ploeger met elkaar in gesprek over de uitvoering van transportwerkzaamheden binnen de Benelux. Na een goed gesprek en een aantrekkelijke offerte, was de samenwerking al snel een feit. Logistiek Manager Oscar vertelt: ”Er zat meteen een klik tussen beide partijen, dus dat voelde gelijk goed. We hebben verschillende andere vervoerders gehad, maar het is voor ons belangrijk om de transporttarieven competitief weg te zetten. Daarnaast speelt betrouwbaarheid voor ons een belangrijke rol.”

Efficiënte communicatie en logistiek 

Voor ons is goede en efficiënte communicatie erg belangrijk. Oscar: ‘’Wat het voordeel van Ploeger is en wat ik heel belangrijk vind? Bij Ploeger is er een klantenservice afdeling ingericht voor het dagelijks operationeel contact. Deze contactpersonen zijn als het ware een soort filter tussen ons als klant en Ploeger. Dit werkt voor ons proactief en daardoor efficiënt.”

Alles uit handen, behalve de controle 

Naast de communicatie is de servicegraad naar de eindklant ook ontzettend belangrijk voor Wins Holland. ‘’Voor ons was Ploeger de eerste partner die met een eigen webportal werkte. Je kan live meekijken met je orders gekoppeld aan status updates. Door middel van venstertijden kunnen we Ploeger nauwkeurig instrueren over specifieke tijdsleveringen. Mocht het zo zijn dat er afwijkingen zijn gedurende de rit, dan worden we altijd netjes op de hoogte gesteld.” Oscar geeft aan dat zij ook het vertrouwen hebben om alles uit handen te geven, omdat Ploeger zeer professioneel is en doet wat wordt beloofd. ”Tevens zijn onze klanten ook zeer tevreden over de dienstverlening. Dit is wat mij betreft het voornaamste pluspunt.”

Hoe kan Ploeger bijdragen aan de toekomstambities?

Naast de lange samenwerking tussen Wins Holland en Ploeger Logistics hebben beide organisaties gezonde ambities om de samenwerking in de toekomst te blijven intensiveren. “Ploeger kan hieraan een bijdrage leveren door de huidige performance ook in de toekomst op deze manier te blijven voortzetten. En ik ben ervan overtuigd dat ze dat ook blijven doen, waarmee onze samenwerking ook in de toekomst wordt gewaarborgd.’’