Succesvolle samenwerking tussen Nestlé en Ploeger Logistics 

Nestlé is een wereldleider op het gebied van voeding, gezondheid en welzijn. Zij zetten zich in voor het verbeteren van de levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst. Met een breed scala aan producten, waaronder babyvoeding, gebotteld water, koffie, zuivelproducten en meer, is Nestlé actief in meer dan 186 landen. Nestlé heeft bijna 2000 merken variërend van wereldwijd iconische merken als Nescafé en Nespresso tot en met lokale favorieten als Bros.

In het bijzonder, Nestlé Nunspeet, is gespecialiseerd in de productie van babyvoeding voor kwetsbare kinderen die een slechte start hebben gehad. Deze producten, bedoeld voor baby’s tot zes maanden met intoleranties zoals gluten en lactose, vereisen een hoge mate van zorg en precisie in zowel productie als logistiek. De samenwerking tussen Nestlé en Ploeger begon vanuit de noodzaak voor Nestlé om een betrouwbare partner te vinden voor de opslag en logistiek van hun hoogwaardige babyvoedingsproducten. 

Christiaan, Physical Logistics Manager, van Nestlé vertelt ons meer over deze samenwerking. 

Het begin van een langdurige partnerschap 

Ongeveer twintig jaar geleden begon de samenwerking tussen Nestlé en Ploeger uit een noodzaak voor meer opslagruimte. Wat begon als een praktische oplossing voor een logistieke uitdaging, groeide uit tot een diepgaande samenwerking gebaseerd op gedeelde waarden en doelen. “De keuze voor Ploeger was aanvankelijk gebaseerd op prijs en beschikbaarheid van ruimte, maar het was hun strategische locatie en het aanbod aan logistieke oplossingen die ons overtuigden om deze relatie voort te zetten,” vertelt Christiaan. 

‘’Ploeger is een flexibele pragmatische partij waar je goed mee kan samenwerken. Er is oprechte bereidheid om tot gezamenlijke oplossingen te komen.’’ – Christiaan 

Evolutie door samenwerking 

De relatie tussen Nestlé en Ploeger heeft zich ontwikkeld door een voortdurende focus op flexibiliteit en kwaliteit. Nestlé’s vereiste voor een partner die niet alleen hun logistieke behoeften kan ondersteunen, maar ook voldoet aan hun hoge kwaliteitsstandaarden, maakte Ploeger de perfecte keuze. Christiaan: “De bereidheid van Ploeger om zich aan te passen aan onze veranderende productiebehoeften en samen oplossingen te vinden, bevestigt hun rol als een essentiële partner.’’

Voor Nestlé is het van belang dat de babyvoedingsproducten op de juiste manier worden opgeslagen. Er zijn producten die niet bij elkaar mogen staan. De producten zijn niet geconditioneerd, maar er moet wel een bepaalde temperatuur in acht worden gehouden. Het mag niet boven een bepaalde temperatuur komen. Christiaan: ‘’Een magazijn moet netjes en schoon zijn. Dat is goed geregeld.’’

Operationele efficiëntie 

De dagelijkse operationele uitdagingen en communicatie tussen Nestlé en Ploeger worden gekenmerkt door efficiëntie en een probleemoplossende aanpak. “De communicatie verloopt vlekkeloos. Wanneer er van beide kanten problemen zijn, vinden we elkaar snel en lossen we ze direct op,” benadrukt Christiaan. Daarnaast is er standaard één keer in de maand een operationeel overleg met elkaar. In dit overleg staan ze stil bij de opgestelde KPI’s en hebben ze het over de dagelijkse business: wat gaat er goed en wat kan er nog beter? 

‘’Als je bij Ploeger binnenkomt dan ziet het er strak en goed georganiseerd uit. Zo ervaar ik dat ook. Ploeger is een professionele partner die ons ontzorgt in het logistieke verhaal’’ – Christiaan. 

Voortdurende verbetering en innovatie 

Ondanks het succes van de samenwerking, streven beide partijen naar continue verbetering en innovatie. Dit komt onder andere tot uiting in initiatieven gericht op digitale samenwerking.

Een toonbeeld van hoe flexibiliteit, betrouwbaarheid en innovatie hand in hand kunnen gaan, dat is de samenwerking tussen Nestlé en Ploeger Logistics. Een partnership dat al meer dan twee decennia standhoudt en zich blijft ontwikkelen om te voldoen aan de steeds veranderende eisen van de markt.