Ploeger staat op groen: gasloos gebouw

Ploegers warehouse staat op groen. Groen vanwege de duurzame karakter van het gebouw. Maar ook op groen voor nieuwe klanten. Organisaties en ondernemers die, net als wij, bezig zijn met innoveren en verduurzamen. Voor onszelf, de wereld waar wij in leven en voor uw economische belangen.

 

Het warehouse is in aanbouw. Omdat we zo duurzaam mogelijk bouwen, denken we bij elke beslissing écht goed na: is dit-of-dat écht nodig? Dat leidt soms tot spraakmakende keuzes. Deze week: geen gas. Meer weten of benieuwd naar de temperatuur in de hal door de isolatie alleen? Neem contact met ons op 

“Niet verwarmen bleek ook een optie. Dus kozen we dat!”

Gasloos bouwen. Dat kan. Als het goed doordacht gebeurt. Gas; het lijkt wel of we niet zonder kunnen. Maar is dat zo? Het gas in de grond wordt schaarser. Dat drijft de prijs van gas de komende jaren op. Prijs is echter nog niet eens het ergste. De eindigheid is een grotere uitdaging: op een dag is het gas gewoon op. Wat moeten we dan? Wij besloten om het helemaal weg te laten: ons nieuwe warehouse is niet op het gasnet aangesloten.

 

Zelfvoorziening

De energie die wel nodig is voor warm water en verwarming van de goederenontvangstruimte, daarin voorziet het gebouw zichzelf. Door een dak vol zonnepanelen en een efficiënte warmtepomp. Daarover later meer. Natuurlijk verlagen we het gebruik van warmte en warm water tot een minimum. Want alles wat we niet verbruiken hoeven we niet op te wekken. Zo simpel is het.

 

Verwarmen niet nodig

Bij elk besluit gaan we dus met elkaar en experts om tafel: is hier echt verwarming nodig? En zo ja hoeveel dan? Zo berekenden we exact hoe sterk het klimaat binnen wordt beïnvloed door buitenaf. Wat blijkt? De isolatiewaarde is zo hoog dat verwarming überhaupt niet nodig is. Vroeger was het vanzelfsprekend dat elke ruimte verwarmd kon worden. BREEAM inspireert ons anders naar situaties te kijken. En zo bleek dat niet verwarmen ook een optie is.

 

Duurzaam waarde toevoegen

Ga eens na welke grondstoffen, halffabricaten of producten u (tijdelijk) opslaat in het logistieke proces? Moet dit per se verwarmd staan tijdens de opslag? Misschien heeft u hier nog nooit bij stil gestaan. Wilt u ook zoveel mogelijk verduurzamen, praat dan met ons. Wij inspireren hoe u waarde toevoegt aan uw product of proces door bewuster om te gaan met vervoer, verpakken, opslaan en nog veel meer.

Duurzame logistiek gaat over de hele supply chain. Dus vanaf de producent tot de gebruiker. In dit proces dringt Ploeger de uitstoot van vervuilende stoffen zoveel mogelijk terug. Maar we zorgen ook dat we verspilling minimaliseren. U voegt waarde toe als u kiest voor duurzame warehousing.

Overzicht