Ploeger ontvangt Lean & Green award

Ploeger Logistic Services heeft uit handen van Eerste-Kamerlid Eric Janse de Jonge een Lean & Green Award ontvangen. Dit gebeurde tijdens het congres 'Rij veilig, vervoer groen' in het Autotron in Rosmalen. De award wordt uitgereikt aan logistieke bedrijven die CO2-doelstellingen van het programma Duurzame Logistiek nastreven. Het bedrijf mag zich rekenen tot de koplopers in duurzame logistiek.

De prijs is een initiatief van netwerkorganisatie Connekt. Het verwerven van de award onderstreept het duurzaamheidsbeleid van Ploeger. De logistiek dienstverlener heeft een actief MVO-beleid en daarbinnen is duurzaam vervoeren een belangrijke component. Zo test het bedrijf momenteel het gebruik van aardgas als brandstof en is het wagenpark uitgerust met trucks met Euro-5 motor.

Connekt is een onafhankelijk netwerk van bedrijven en overheden dat partijen verbindt om te werken aan duurzame verbetering van de mobiliteit in Nederland. Het verbinden van leden en delen van kennis, kunde en initiatieven staan hierbij centraal.

Overzicht